Svo o lubrikantima na jednom mestu

Lubrikanti na bazi silikona

Ovo je višenamenski lubrikant. Vrlo je gladak i dugo deluje. Koliko god vam se to činilo kao prednost, toliko može biti i nedostatak. Naime, lubrikant ćete osećati i nakon samog seksa. Za razliku od ostalih lubrikanata, njega ćete teško oprati. Sigurni su za korištenje s kondomima.

Lubrikanti na bazi vode

Brojni parovi kažu da su upravo lubrikantni na bazi vode najugodniji i da povećavaju užitak. Između ostalog su dobri za analni seks. Ipak, brzo se suše i ih stavljati više puta tokom seksa. Sigurni su za korištenje s kondomima.

Kremasti lubrikanti na bazi vode

Slični su onima koji su samo na bazi vode, ali su drugačije teksture. Mogu da vas podsete na losion i odlični su za masturbaciju i vaginalni seks. Traju duže od lubrikanata na bazi vode i sigurni su za korištenje s kondomima.

Lubrikanti na bazi ulja

Lubrikanti na bazi ulja se najređe koriste, jer parovi teško pronađu vrstu ulja koja im odgovara. Odlični su za senzualnu masažu, masturbaciju, a nekima odgovaraju i kod analnog seksa.

Lubrikanti sa ukusom

Mnogi parovi vole ovakve lubrikante, naročito za oralni seks. Ipak, morate obratiti pažnju na sve sastojke lubrikanta i na to jeste li osetljivi na neki od njih. Na primer, ako ste alergični na jagode nemojte koristiti lubrikant sa ukusom jagode.

Lubrikanti s glicerinom

Mogu narušiti pH ravnotežu vaginalne flore. Brojne žene su izjavile da ih ovakvi lubrikanti iritiraju i da uzrokuju nastanak gljivičnih infekcija. Postoji veliki broj žena koje ne smeju koristiti lubrikante sa glicerinom. Srećom, većina lubrikanata ne sadrži glicerin. Lubrikanti na bazi vode ne sadrže glicerin, a oni na bazi ulja i silikona verovatno ne sadrže glicerin.

Osećaj hlađenja ili topline

U ovim lubrikantima je velika količina glicerina kako bi se postigao željeni učinak. Nekim ljudima će se svideti osećaj, dok nekima neće. Odličan je za oralni seks.

Za pojačanu osetljivost

Ovi lubrikanti se često nanose na klitoris i utrljavaju nekoliko minuta kako bi se povećalo uzbuđenje i želja za seksom. Ovo možete učiniti i sa običnim lubrikantom, jer će rezultati biti isti.

Izvor: KURIR STIL

Pogledajte još