Dačić: Na sastanku s Vučićem i Dinkićem nije bilo ništa spektakularno

"Ništa spektakularno se nije desilo u smislu možda nekih očekivanja da će tu doći do nekih svađa, teških reči. Naprotiv, dogovorili smo se kao ozbiljni politički ljudi o koracima koje treba da preduzmemo", izjavio je Dačić večeras nakon kik boks meča u Jagodini između reprezentacija Srbije i Poljske.

Premijer je rekao da će do kraja jula članovi vladajuće koalicije razgovarati o ciljevima i zadacima koje vlada treba da ima u narednom periodu. On je dodao da pošto ima još tri nedelje do kraja ovog meseca, prve nedelje bi trebalo da se raspravi šta će biti sledeći ciljevi.

"U drugoj nedelji stranački organi stranaka koje čine koaliciju bi trebalo da utvrde određene predloge. I u poslednjoj nedelji to treba da bude na sednici vlade i parlamenta", objasnio je Dačić.

Premijer je ocenio da su osnovni ciljevi nastavak ubrzanim hodom ka Evropi zato što je to u našem nacionalnom i državnom interesu, zatim da u Srbiji vlada politička i ekonomska stabilnost, kao i borba za svako novo radno mesto.

"Imamo dva najvažnija cilja u ovom trenutku, a to su ulazak u EU, da mi budemo sledeća zemlja koja će ući u EU posle Hrvatske, a sa druge strane da se borimo da smanjimo jednu užasno visoku stopu nezaposlenosti. To naravno ne možemo bez stranih investicija i bez povoljnog političkog ambijenta", kazao je premijer.

Dačić je rekao da je ostvaren cilj koji je vlada imala a to je da se otvore pregovori za članstvo u Evropskoj u uniji.

"Mi moramo sada da se okrenemo drugim ciljevima. Nama je cilj da pregovore o članstvu u EU kvalitetno vodimo i brzo završimo. I da se izborimo sa najvećim zlom sa kojim se Srbija danas suočava a to je nezaposlenost. To će biti naš zadatak u narednom periodu. Pošto se to poklapa sa godišnjicom formiranja vlade Srbije mi ćemo svake godine u ovo vreme analizirati rezultate koje smo postigli", kazao je Dačić, ocenjujući da je ono što ovu vladu održava zajedno jesu rezultati i da dok ima rezultata biće i ove vlade.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još