Sukob Albanaca i Žandarmerije: Krali šumu, ranjeno šestoro (VIDEO)

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da je juče oko 19 sati, u rejonu sela Borovac u opštini Kuršumlija, na patrolu Žandarmerije iz dva pravca otvorena vatra iz automatskog vatrenog oružja.

Dikić je rekao da su pripadnici Žandarmerije adekvatno odgovorili na oružani napad i da po njih nema posledica, a da "informacije Kosovske policijske službe ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti".

Prema njegovim rečima, obezbeđeno je lice mesta, a uviđaj će izvršiti nadležno pravosudni organi.

Komandant Žandarmerije je rekao da je "na mestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora".

Ovo je treći oružani incident u ovom selu u proteklih desetak dana.

Predsednik Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević izjavio je da se u zaseoku Borovac u 19 sati čula pucnjava koja je trajala negde oko trideset minuta.

"Posle toga Žandarmerija je blokirala ceo pravac gde se desio sukob, pošto su pripadnici albanske nacionalnosti prešli administrativnu liniju i krali šumu", rekao je Milošević.

Kosovski elektronski mediji prenose da su četvorica Albanaca ranjena u oružanom incidentu koji se dogodio u ataru sela Mirovac, u opštini Podujevo.

Prema tim izveštajima, u incidentu je došlo do razmene oružane vatre između grupe Albanaca sa kosovske strane, koji su se nalazili u seči drva, i neidentifikovane grupe sa srpske strane.

Policija je do sada potvrdila ranjavanje samo dvojice Albanaca, od kojih jednog teže. Obojica su prebačena u Kliničko-bolnički centar u Prištini, jedan od njih je lakše ranjen u nogu, dok je drugi ranjen teže, u grudi.

U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi veoma uznemireni i uplašeni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća.

(Izvor: RTS)

Pogledajte još