Redovan seks podmlađuje

Istraživanje doktora Dejvida Viksa pokazalo je da stariji muškarci i žene, koji su aktivni u ljubavnom životu, izgledaju mlađe i pet do sedam godina u odnosu na stvarne godine. On poručuje da bi ljudi svih starosnih dobi trebalo da budu svesni beneficija zdravog ljubavnog života.

Psiholozi su decenijama ispitivali hiljade muškaraca i žena svih dobi o seksualnim životima. Oni koji izgledaju mlađe u odnosu na stvarne godine imali su u proseku 50 odsto više seksualnih odnosa. Doktor Viks tvrdi da je zadovoljstvo koje dobijate seksualnim odnosom krucijalno za očuvanje mladalačkog izgleda.

Biologija takođe ima svoju ulogu. Tokom seksualnog odnosa ispušta se endorfin koji proizvodi prirodne hemikalije koje čine da se osećamo dobro.

Takođe, sam seksualni čin je poput prirodnih tableta protiv bolova, sprečava anksioznost i pomaže da lakše zaspimo. To je ujedno i fizička vežba koja poboljšava cirkulaciju koja je vrlo bitna za srce, te daje koži zdravi sjaj. Oslobađa se i hormon rasta koji čini kožu elastičnijom. Seks pomaže u sagorevanju masnoća i poboljšava imuni sistem.

"Seksualno zadovoljstvo nije namenjeno isključivo za mlade ljude. Moja poruka je: vodite ljubav kako biste izgledali dobro!",
rekao je dr Viks.

Pogledajte još