Dačić oko 14h kod Eštonove

Dačić i Tači razgovaraće u 13. rundi dijaloga, a kosovski premijer izjavio je uoči susreta u Briselu da je optimista i da misli da će sa Dačićem postići sporazum o telekomunikacijama i energetici, navodeći da je sastanak na visokom nivou bio potreban da bi se donele konačne odluke.

Početak sastanaka se očekuje oko 14 časova, a srpski premijer će prvi ići na razgovor sa visokom predstavnicom EU. Sat vremena kasnije bi u njenu kancelariju trebalo da uđe Hašim Tači, a oko 16 časova bi trebalo da usledi i zajednički sastanak.

Za sada se ne zna da li će razgovori biti nastavljeni i tokom radne večeri, rekla je predstavnica za štampu Ketrin Ešton Maja Kocijančič.

Glavna tema razgovora će biti telekomunikacije i energetika. U Briselu s optimizmom očekuju da će uspešno biti postignut dogovor na jednu, ili čak na obe teme.

Visoka predstavnica EU posetiće u utorak Beograd, gde će sa najvišim srpskim zvaničnicima razmotriti sporazume postignute u dijalogu o normalizaciji odnosa, kao i o napretku u evrointegracijama Srbije.

Na pitanje da li će odbijanje Skupštine Kosova da usvoji zakon o amnestiji blokirati primenu Briselskog sporazuma Kočijančić je rekla da se "rad na tom zakonu nastavlja".

Izvori u Evropskoj komisiji ocenili su da će "taj važan zakon" svakako biti usvojen.

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je u nedelju uveče da je optimista po pitanju postizanja dogovora o telekomunikacijama i energetici.

U sredu će Eštonova ići na Kosovo, gde će razgovarati s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i predsednicom Atifetom Jahjagom.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još