Pucnjava u Novom Sadu: Povređen policajac dok je pokušavao da spreči pljačku

On je, nakon ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina, pušten kući.

Prema nezvaničnim informacijama, tri osobe iz Beograda pokušale su da opljačkaju jednu prodavnicu u Bulevaru oslobođenja 23, u blizini železničke stanice, a policajac je pokušao da ih spreči, pa su ga pretukli i pucali na njega. Pucnjava se desila na samo stotinak metara od vrtića "Čuperak".

Policajac je zadobio teže povrede grudnog koša, stomaka i glave, udarcima nogama i rukama, izjavila je ranije Tanjugu portparolka novosadske Službe hitne medicinske pomoći Kristina Jovanović.

Ona je napomenula da je, nakon dobijenog poziva da je kod Železničke stanice "došlo do pucnjave i da je pretučen policajac", ekipa Hitne pomoći na mestu tog događaja zatekla policajca kako leži i dodala da je povređeni bio u svesnom stanju.

Lokalni mediji su javili i da su pljačkaši policajcu oteli pištolj i pucali na njega, ali da su ga promašili.

Policajac je prevezen u Urgentni centar, razbojnici još nisu uhvaćeni, a nakon incidenta primetno je pojačano prisustvo policije u Novom Sadu, pogotovo na izlazima iz grada.

Za napadačima se traga, a prema saznanjima B92, novosadska policija uskoro bi trebalo da objavi fotografiju jednog od osumnjičenih za napad.

Izvor: b92

Pogledajte još