Vatikan je presudio: Betmen, Supermen i Hulk su katolici

Uz priču je priložena i scena iz stripa o Betmenu na kojoj se alter-ego superheroja, Brus Vejn, kao dečak moli pored kreveta i druga, na kojoj Hulk u ruci drži katoličku brojanicu. Novinar Gaetano Valini na ovim podacima razvija svoju tezu.

"Da li je dovoljno da osoba ima brojanicu u ruci kako bi bila proglašena za katolika? Brus Baner, neverovatni zeleni čovek, venčao se u crkvi, a katolički sveštenik je prisustvovao ceremoniji. Postoji još mnogo indikacija raštrkanih po stotinama stripova koje nedvosmisleno otkrivaju njihovu veru",
piše Valini.

Valini takođe navodi da postoje dokazi da je Betmenova majka bila katolik, dok je slučaj sa Supermenom pomalo komplikovaniji. Autor teksta kaže da je novi film o junaku sa planete Kripton pokrenuo debatu o relegioznosti Supermenovog alter-ega, Klarka Kenta, koji tvrdi da je metodista.

U svakom slučaju, izgleda da vatikanska novina "Oservatore Romano" ima slabost prema kinematografiji uopšte, jer je ranije već objavljivala slične članke o Hari Poteru, Džejms Bondu, a i jedan u kome su Homera Simpsona nazvali "pravim katolikom".

Izvor: blic

Pogledajte još