Sarajevo: U sredu odluka o JMBG

"Te dopune su već dva puta usvajane na Savetu ministara BiH, a dva puta su padale u parlamentu", podsetio je Bevanda i izrazio sumnju da će Savet ministara BiH doneti jednoglasnu odluku o tom zakonu.

Prema njegovim rečima, Savet će u svakom slučaju svoju odluku u sredu doneti u skladu sa zakonskim propisima i Zakon o JMB uputiti u parlamentarnu proceduru.

Bevanda je novinarima u Sarajevu rekao da nema ništa protiv građanskih protesta, ali i da sva okupljanja i zahtevi građana treba da budu organizovani u skladu sa zakonom, preneli su mediji u BiH.

Zbog različitog pristupa zastupnika u Parlamentu BiH, pre nešto više od mesec dana taj zakon nije donet, što je izazvalo demonstracije 6. i 7. jula kada je u blokadi gotovo cele noći bila zgrada Institucija BiH, sa svim funkcionerima, službenicima, pa i stranim gostima, učesnicima međunarodne konferencije.

Tim povodom, zastupnici iz RS, ali i hrvatske stranke HDZ BiH, izrazili su bojazan za svoju sigurnost i nisu dolazili na posao u Sarajevo, tražeći bezbednosne garancije.

Prva sednica parlamenta BiH posle ovog zastoja održava se danas, a zastupnici razmatraju bezbednosnu situaciju, povodom prošlomesečnih demonstracija.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još