Beograđani imali udes u kanjonu Morače: Slomljenih rebara ženu spasavao iz provalije!

"Nesreća se dogodila kad je 'pežo' u kojem su oni bili, iz zasad nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku, udario u 'reno megan' novopazarskih registracija, koji je vozio Armin D. (22), a potom sleteo s magistrale u blizini manastira Morača", prenose crnogorski mediji.

OPREZNO KROZ DROMIRU!

Mesto Dromira jedno je od najopasnijih na putu do Crnogorskog primorja, a to potvrđuje i podatak da je za poslednjih četrdeset godina, otkad je otvoren put Podgorica-Kolašin, u udesima u ovom mestu poginulo čak 60 ljudi! Saobraćajni stručnjaci upozoravaju da je Ibarska magistrala gotovo celom dužinom opasna, a sam kanjon Morače veliki je izazov čak i za iskusne vozače. Nebezbedno preticanje, prebrza vožnja, ali i umor, kako napominju, najčešći su uzroci nesreća.

Provalija u koju je "pežo" sleteo duboka je više od 90 metara, a Beograđani su se zaustavili na desetak metara od puta.

"Videli smo da je 'pežo' u našoj traci i pokušali da ga zaobiđemo. Nije bilo kolone i nikoga nije preticao. Možda je vozaču pozlilo ili je bio umoran. Udario je u nas, pa u bankinu, a zatim sleteo u provaliju", rekao je Adis S., suvozač iz "megana", prenosi "Kurir".

Milinko je posle nezgode uspeo nekako da se iskobelja iz vozila zaglavljenog u šiblju.

"On je pomogao supruzi da izađe iz havarisanog vozila. Iako su mu bila slomljena rebra, uspeo je da se izvuče i spase i sebe i ženu. Kad su se nekako iskobeljali i popeli se na sigurno, supružnicima je stigla pomoć. Bračni par iz Beograda krenuo je na more, a zamalo život da izgube", prenose mediji.

Oni su prevezeni u podgoričku bolnicu, gde su Milinku konstatovani prelom rebara i povrede grudne kosti, dok je Roksanda prošla samo s lakšim povredama.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još