Čelnici Milana priznali da ne mogu da odbiju ponudu Reala

MILANO, 4. juna 2009. (Beta-AP) - Predsednik i potpredsednika Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani priznali su da je taj fudbalski klub prinuđen da proda Brazilca Kaku kako bi nadoknadio ogromne finansijske gubitke.

"Čak i Milan ima nezamislive gubitke od 50 do 60 miliona evra godišnje. U ovakvim uslovima jednostavno ne možemo da sebi priuštimo da odbijemo ovoliki novac", rekao je Berluskoni, koji je ujedno i premijer Italije.

"Milan želi Kaku u svojim redovima. Međutim, Milan želi i da svi njegovi igrači budu sasvim sigurni da žele da nastupaju za nas. Kaka je izuzetan dečko, ali je njegova karijera, ipak, još relativno kratka i jedino je ispravno da on razmisli o finansijama", dodao je Berlosukoni u izjavi za televiziju "Telelombardija".

"Povećanje Kakine plate bi zahtevalo da to isto povećanje dobiju i svi drugi igrači u Milanu, a to ne smemo da dozvolimo", istakao je Berluskoni.

Milan je navodno već dobio ponudu madridskog Reala, koji za Kaku nudi 65 miliona evra. Brazilski reprezentativac bi po ponuđenom petogodišnjem ugovoru zarađivao 9,5 miliona evra po sezoni.

Mediji su spekulisali da je ponudu za Kaku dostavio i engleski Čelsi i to još veću, ali je londonski klub to negirao.

"Čelsi uopšte ne postoji kao opcija. Kaka će otići u Real ili će ostati u Milanu", naveo je Galijani u današnjem izdanju dnevnika "Gazeta delo sport".

Berluskoni je najavio da bi konačnu odluku mogao da donese u ponedeljak kada bi se sastao sa Kakom i Galijanim, pošto se prethodno završe izbori za Evropski parlament.

Milan je u januaru na prodaji Kake mogao da zaradi još više, pošto je Mančester siti za 27-godišnjeg fudbalera sredine terena nudio čak 100 miliona evra.

"Kaka nije želeo da ide u Mančester Siti, ali bi voleo da pređe u Real. Razlozi za njegov odlazak su isključivo ekonomski. Čak i njegovo srce mora da posluša brojeve", naglasio je Galijani i istakao da drugi vrhunski igrači Milana neće napustiti klub.

Pogledajte još