Oglašavanje na SKYPE-u po prvi put u Srbiji

Skype mesečno ima više od 300 miliona aktivnih korisnika u 66 zemalja širom sveta. Korisnici vole Skype jer omogućava besplatno slanje poruka (instant messaging), audio i video pozive i razmenu datoteka. Njegovi najčešći korisnici su obrazovani ljudi između 25 i 55 godina, koji komuniciraju sa članovima porodice, prijateljima, ili poslovnim partnerima.

“Mi u Skype-u verujemo u značaj stvarnih i čvrstih odnosa sa porodicom i prijateljima. Skype svakodnevno zbližava ljude, bez obzira u kojoj zemlji žive. Sa novim tržištima koje lansiramo u centralnoj i istočnoj Evropi, radujemo se što ćemo imati još brendova širom sveta koji će sponzorisati najvažnije životne veze”
, kaže Lovina McMurchy, genaralni menadžer Skype Advertising-a.

Oglasni prostor na Skype-u domaćim brendovima omogućava novi vid komunikacije sa korisnicima Skype usluga. Postoji mogućnost postavljanja oglasa na naslovnu stranu Skype-a, i takozvani „Conversation Ad“, premijum oglas koji se prikazuje tokom telefonskog poziva. Ova vrsta oglasa omogućava brendovima da postanu deo konverzacije između dvoje ljudi, koja posebno dobija na značaju imajući u vidu da više od polovine razgovora preko Skype-a traje 30 i više minuta.

Zakup oglasnog prostora na Skype platformi ekskluzivno za Srbiju nudi kompanija Httpool. To je još jedan u nizu inovativnih proizvoda koje je Httpool premijerno plasirao na srpskom tržištu.

“Inovativni pristup je nešto što će omogućiti oglašivačima da se približe publici u pravo vreme, sa pravom informacijom i to kada donose odluke sa ljudima kojima najviše veruju”, kaže Rade Tričković, direktor Httpoola.

Vrednost tržišta internet oglašavanja u Srbiji konstantno raste. Prema zvaničnom izveštaju o potrošnji na digitalno i interaktivno oglašavanje - Adex 2012, koji je objavio i IAB Srbija, ukupna vrednost tržišta u Srbiji u 2012. godini procenjena je na 14,32 miliona evra, što predstavlja porast od 17,29% u odnosu na 2011. Stopa rasta domaćeg tržišta internet oglašavanja je iznad evropskog proseka (11,5%).

O Httpoolu

Prisutan u Srbiji od 2005. godine, Httpool je danas pozicioniran kao vodeća “cross-channel” oglašivačka mreža sa najvećim iskustvom na ovom tržištu i prisustvom u 18 zemalja centralno-istočne Evrope i Azije. Shodno prirodi ove industrije, Httpool ide u korak sa najnovijim globalnim trendovima u oglašavanju, uvodeći ih na srpsko tržište dinamikom koju diktira stepen razvijenosti lokalne internet zajednice.

Kontakt: Marko Jevtić Business Development Director

Pogledajte još