Nevreme u Čačku: Bujica odnela i asfaltni put

Dva sela su još odsečena zbog oštećenog puta usled sinoćnjeg nevremena, a ekipe raščišćavaju teren.

Skoro pola sata trajala je provala oblaka, praćena grmljavinom i udarima groma, koji su oštetili i jednu privatnu halu, gde su se u trenutku oluje nalazili i radnici, koji, srećom nisu nastradali.

Prema rečima meštana sela Pridvorice i Jezdine, padao je grad veličine oraha praćen jakom kišom, a voda je nosila sve pred sobom, usled cega su seljanima uništeni bašte i letina.

Vodena bujica odnela je asfaltni put u dužini od 300 metra.

Mehanizacija JP "Gradac" počela je sinoć da krči oštećene puteve. Prema rečima direktora ovog preduzeća Nebojše Jovanovića, preduzete su sve mere da se saniraju putni pravci podjeličkih sela.

"Na licu mesta zatekli smo potpuno zapušene kanale, koji nisu mogli da odvuku bujičnu vodu, ali smo ćemo uspeti sve da saniramo", naveo je Jovanović, dodajući da je mehanizacija bila celu noć na terenu, a biće uposlena i danas.

Načelnik sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica u naredna dva dana biti u punoj pripravnosti, imajući u vidu da meteorolozi najavljuju nevreme u tom periodu.

"Najveća oštećenja su pretrpeli putevi na teritoriji opštine Lučani i grada Čačka i to Zeoke, Rtari, Jezdina i Pridvorica", naveo je on i dodao da su skoro stoprocentnu štetu pretrpele poljoprivredne kulture u selu Jezdina.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još