Valensija: Soldado ostaje

Mediji su spekulisali da su za španskog fudbalera zainteresovani, između ostalih, Totenhem i Atletiko Madrid. Međutim, srpski trener je naglasio da napadač ostaje u redovima ‘Slepih miševa’.

''Mislim da će Roberto ostati sa nama. Veoma sam smiren kada je to u pitanju. Soldado je veoma važan za nas i želim da on vodi ovaj tim", rekao je Djukić za španske medije.

Na pitanje koji je nedostatak njegove ekipe i da li će biti pojačanja, Djukić je rekao da Valensija ima dobar tim, ali da ima prostora za razvoj.

Miroslav Đukić je ovog leta preuzeo ekipu Valensije, posle dve usprešne sezone u Valjadolidu, sa kojim je prvo izborio plasman u Primeru, a zatim zatim izborio opstanak u društvu najboljih zauzevši 14. mesto na tabeli.

Pre Valjadolida, vodio je i Herkules, belgijski Muskron, Partizan, kao i reprezentaciju Srbije.

Napadač Robeto Soldado dete je madridskog Reala, u čijem je prvom timu nastupio 27 puta i dao četiri gola. Potom se preselio u predgrađe glavnog grada i odigrao dve sezone u dresu Hetafea, gde je na 66 mečeva postigao 33 pogotka. Sjajne partije dovele su ga i do reprezentacije i transfera u Valensiju.

Za nekadašnjeg finalisti Lige šampiona je postigao 81 gol, dok se u dresu 'Furije' na 11 utakmica, pet puta upisao u listu strelaca.

Izvor: b92

Pogledajte još