Otvorila oči kada su doktori hteli da joj izvade organe za donaciju

Nakon temeljne istrage koja je tek sada došla do javnosti, ovih dana je ustanovljeno da su doktori prilikom prijema Kolin u bolnicu preskočili nekoliko ključnih koraka koji bi sprečili neverovatnu grešku.

Lekari su prvo preskočili tretman kojim bi se sprečilo varenje velike količine lekova "ksanaks" i "benadril" koje je Kolin unela u svoj organizam. Takođe, nisu sprovedena testiranja o prisustvu drugih lekova u organizmu, kao ni skeniranja moždane aktivnosti.

Upravo zbog površnih skenova mozga, lekari su mislili da je ona mrtva, a zapravo se pod uticajem lekova nalazila u komi. Nakon što su porodici saopštili da je njen mozak prestao da radi, oni su pristali da Kolin bude skinuta sa aparata, a njeni organi donirani.

Dan pre zakazanog odstranjivanja organa, medicinska sestra je poslušala svoj instinkt i izvršila jednostavan test refleksa na pacijentu koji je dokazao da je ona i dalje živa, ali doktori su ignorisali njena zapažanja i Kolin je sledeći dan već bila na putu za operacionu salu.

Tek u operacionoj sali, kada je otvorila oči u poslednjem trenutku, doktori su napokon otkazali zahvat.

Ni Kolin ni njena porodica začudo nisu tužili bolnicu, a ova priča ipak ima tužan kraj, jer je pacijentkinja koja je i primljena u bolnicu zbog unošenja velike količine lekova, posle godinu dana oduzela sama sebi život.

St. Džozef bolnica čak nije ni prijavila ceo incident, pa i dalje nije ustanovljeno koje osoblje je učestvovalo u potencijalno tragičnim procenama stanja pacijenta pri prijemu, a ceo incident je okončan sa blagom kaznom od 20.000 dolara.

Izvor: blic

Pogledajte još