Dačić: Saradnju Srbije sa Republikom Srpskom niko ne može omesti

"Želja nam je naravno da se “Južni tok” što pre gradi i da opštine sarađuju. Sve ovo potvrđuje veoma bliske odnose između RS i Srbije", rekao je Dačić.

Naglasio je da saradnju Srbije sa Srpskom niko ne može omesti, te da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada nije traženo da se vrše bilo kakvi pritisci na RS u pogledu menjanja Dejtona.

On je dodao da je za Srbiju prihvatljivo sve ono što se u BiH dogovori, a da nije na štetu srpskog naroda. Najavio da će iduća sednica dveju vlada biti održana u drugoj polovini godine u Srbiji.

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je posle sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da su odnosi između RS i Srbije na najboljem mogućem nivou.

"Na operativnom planu saradnja je intenzivirana i realizuje se Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama. To obuhvata aktivnosti na projektima “Južni tok”, hidroelektrane na Drini i sardnju opština u pograničnim dijelovima"
, rekao je Dodik.

On je dodao da Srbija potvrđuje opredeljenost za Dejtonski mirovni sporazum i da je protiv nametanja rešenja koja nisu prihvatljiva za RS.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još