VEČERAS: Otvaranje EXIT r:evolucije 2013!

Danas u 19h otvaraju se kapije EXIT R:Evolucije 2013!

Festival će trajati od 10. do 15. jula do ranih jutarnjih časova na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Tokom ovih pet dana, EXIT festival će ugostiti oko 2000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na preko 20 bina i posetioce iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.

Svečano otvaranje festivala počinje večeras u 20 časova na glavnoj EXITovoj bini. Biće nam čast da otvaranje otpočne uz najvećeg producenta svih vremena, velikog Nile Rodgersa & Chic, hor Viva Vox, uz Marčela i Iskaz i uz nesvakidašnju ceremoniju otvaranja koju će izvesti međunarodne performans trupe Area 51, Arcadia i domaće – Alternacija i Duplo Dno. Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji, koja će obeležiti ovogodišnji festival. Nako nastupa Chic, veče će zatvoriti Xilient u okviru UKF X-bass programa.

Nile Rodgers sleteo je avionom iz Istanbula na Aerodrom “Nikola Tesla”. Čim je izašao, u neobaveznom ćaskanju rekao je da se veoma raduje nastupu na EXITu.
Uuuuh, vreme je baš divno” - prokomentarisao je Nile sa osmehom:
U avionu je bilo mnogo njih koji su pričali o EXITu. Čuo sam da je u pitanju veliki festival, najveći u ovom delu sveta. Biće sjajno!”, rekao je sa velikim osmehom tvorac ultimativnih hitova “Le Freak”, “Get Lucky” i mnogih drugih.

Ove godine na EXITu imaćemo priliku da čujemo istinske legende, nove projekte, zvezde i vrhunske izvođače. Atoms for Peace iza koga stoji spiritus movens Radiohead-a Thom York, pojačan Flea-om iz R.C.H.P., producentom Radiohead-a i bubnjarom R.E.M. Nick Cave po prvi put dolazi sa The Bad Seeds-ima i najnovijim albumom. David Guetta donosi do sada neviđenu produkciju i specijalni nastup. Snoop Dogg dolazi ne samo sa novim albumom, već i novim pseudonimom - Snoop Lion. Po prvi put imaćemo i festival u okviru festivala, jedino evropsko izdanje Warriors Dance festival ove godine sa sprskoj publici omiljenim – The Prodigy u glavnoj ulozi. Rudimental, Diplo, Ana Popović, Moonspell, Eric Prydz, Fatboy Slim i još mnogo mnogo imena obeležiće ovogodišnji festival. Biće i novih bina, tajnih žurki, chill i fun zona i mnogo toga zbog čega će ovogodišnji EXIT biti veoma poseban. Satnicu možete pogledati putem sledećeg linka: http://www.exitfest.org/sr/timeline.

Glavna bina festivala biće dugačka preko 30 metara, sa do sada najboljim ozvučenjem i sa rasvetom koja će se svaki dan menjati i evoluirati, pa će i sam stejdž svaki dan izgledati drugačije.

Exit turizam

Svima koji u Novi Sad dolaze prvi put, od velike pomoći biće mapa grada, sa ucrtanim ključnim mestima: glavnom autobuskom i železničkom stanicom, Exit Vilidžom, centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, koja je dostupna na sledećem linku: http://www.exitfest.org/sites/default/files/EXIT%20CITY%20WEB%20MAP.pdf. Na Železničkoj stanici, na Trgu Slobode, u kampu festivala, kao i na tvrđavi, svim posetiocima biće dostupni info-pultovi Exit festivala, na kojima će moći da se informišu o svemu što ih zanima na festival i u Novom Sadu.

Za snalaženje na samoj tvrđavi, kao i za planiranje šta ćete na festivalu i kojim redom posetiti, od koristi će biti i mapa tvrđave dostupna na ovomlinku, ali i satnice festivala koje mogu da se pogledaju na ovomlinku. Uvek je najbolje da se pripremite unapred!

Exit Uživo!

I ove godine pripremili smo potpuni živi prenos festivala kroz Internet socijalne mreže. Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, SoundCloud, Mixcloud, udružujemo da bi svi u svakom trenutku imali u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izveštaj o svemu što se dešava: od toga šta hedlajneri misle o Exitu, Novom Sadu i publici, gde vam se trenutno nalazi društvo i kako se provodi, preko video snimaka visokog kvaliteta, najsvežijih fotografija, do živih snimaka festivalskih dešavanja. I ne samo to! Ove godine imamo i EXIT redakciju, na kojoj ćete moći da pročitate najsvežije vesti o tome šta se dešava na binama ali i iza njih, ko upravo sleće na aerodrom, ko nas je oduševio i ovaj festival učinio nezaboravnim.

Važne informacije

Kapije festivala se otvaraju svako veče u 19 časova. Apeluje se na posetioce da dolaze ranije zbog predviđene gužve. Piće, hrana i predmeti za koje bude procenjeno da bi mogli da naruše bezbednost posetilaca, neće moći da su unesu na tvrđavu.

Preporučujemo takođe da se u okolinu tvrđave ne dolazi automobilima zbog predviđenih gužvi.

Vremenska prognoza

Na veliku sreću svih posetilaca, najavljeno je vedro i suvo vreme sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 32 stepena do minimalnih 16 stepeni celzijusa, što je idealno za dobru festivalsku atmosferu.

Pogledajte još