15 lekcija o ljubavi iz vaših omiljenih filmova

DORUČAK KOD TIFANIJA: Otvorite se i naći ćete ljubav

Ume da bude zastrašujuća pomisao da se nekome potpuno prepustite. Ko nije bio povređen ili razočaran? Na kraju ovog kultnog filma, Odri Hepbern u ulozi Holi shvata da mora nekad zakoračiti u nesigurnu zonu i dopustiti sebi da bude ranjiva da bi pronašla ljubav.

LJUBAV NA DALJINU: Veze na daljinu su moguće

Ljubav na daljinu je zahtevna. Najvažnija stvar kada ste u vezi sa nekim sa kim ne možete da se viđate svaki dan je kompromis. Ako se dogovorite da je vaša veza vredna truda i nastavite da budete zajedno iako niste u istom gradu, najveći kompromis je da se jedno od vas preseli bliže ovom drugom. U filmu se Geret preselio iz Njujorka u San Francisko kod Erin.

LjUBAVNI TERAPEUT: U redu je tražiti savet profesionalca za ljubavni problem

Hič je doktor za ljubav koji pomaže muškarcima da obore s nogu žene svog života. Tako da ponekad nam je potreban neko ko stvari posmatra iz drugog ugla da nam da savet, bilo da je to terapeut, drugarica, brat, sestra.. .

JEDAN DAN: Veze imaju različite tajminge

Ljubav se može desiti preko noći, ali u ovom filmu ljubavna priča počinje posle 20 godina. Neki ljudi se venčaju posle kratkog zabavljanja, a neki mogu 10 godina biti zajedno pre nego što stanu na ludi kamen. Zapamtite, vaša veza je samo vaša i u njoj važe vaša pravila. Ne razmišljajte šta bi uradili drugi.

RUBI SPARKS: Ne tražite savršenstvo

U ovoj romantičnoj komediji pisac koji pati od kreativne blokade, željan ljubavi, pronalazi ženu svojih snova na najneobičnijem mestu - u svojoj mašti. Naime, stvorio je ženski lik za koji smatra da će ga uvek voleti, a ona je počela sve više da ga guši i postaje dosadna...Niko nije savršen, iako postoje stvari koje ćete uvek želeti da promenite kod dečka, važno je da zapamtite da ne možete da kompletno promenite njegovu ličnost.

SEKS I GRAD: Naučite da volite sebe

Kada je Zverka ostavio Keri na venčanju (a svi smo to očekivali), ona se okrenula sebi i samopreispitivanju. To vreme koje je provela razdvojena od njega iskoristila je da renovira stan, promeni boju kose,a čak i stekne novo prijateljstvo. Ne potcenjujte vreme koje imate samo za sebe jer kada otkrijete ko ste zapravo vi sami, moći ćete da volite i budete voljene onako kako zaslužujete.

TI GA PROSTO NE ZANIMAŠ: Onaj „pravi“ vam može biti ispred nosa

Ponekad, vaš život može biti izuzetak. Uvek postoji mogućnost da vaš drug, onaj koji je tu pored vas, bude muškarac koga ste tražili sve vreme. Džidži i Aleks, junaci ovog filma, su to shvatili.

U STVARI LJUBAV: Ljubav nema rok trajanja

Ovaj film je dokaz da možete naći ljubav bilo gde i nevezano za godine. Bilo da vam je 20, 40 ili 60, nebitno je, važno je samo znati da vas sledeća velika ljubav strefiti u bilo kom trenutku vašeg života.

GOLA ISTINA: Nađite nekoga ko će vas voleti takvu kakva jeste

Strašno je iscrpljujuće kada pokušavamo da ispunimo nečija očekivanja o tome kakva žena treba da bude, kao što je Ebi pokušavala da ispuni Majkova. Ne možete dugo folirati i pretvarati se da ste nešto što niste. Veza će vam, zasigurno, biti ispunjenija ako se opustite i budete to što jeste...

VERENIČKI STAŽ OD PET GODINA: Ne odustajte od nekoga koga zaista volite

Vajolet i Tom su se verili, ali zbog okolnosti odložili venčanje do daljnjeg. To se odužilo na 5 godina. Nakon svađe, oni su odlučili da raskinu jer će se uvek svađati oko nečega. Kada se žestoko posvađate sa dečkom, nemojte odmah misliti na kraj. Sve što treba da uradite je razgovarate u nadi da ćete rešiti problem.

DEVERUŠE: Ne zaboravite koliko vredite

Eni je ostavio Ted, koji je pravi gubitnik. Da, ume da bude zabavno kada izlazite sa muškarcem iz kategorije „bedboj“, ali kad počne da vas ne poštuje vreme je da ga šutnete i prekinete tu vezu koja ne vodi ničemu. Nađite dobrog dečka koji će vas poštovati, voleti, slušati, a ne izbaciti iz kreveta čim se probudite.

BELEŽNICA: Dajte nekome priliku da vam se dopadne

Eli je otkačila Nou, ljubav svog života, prvi put kada ga je ugledala. Međutim dajući mu šansu da se ponovo vide otkrila je ljubav kakvu nije verovala da će ikada upoznati. Samo zato što ne doživite ljubav na prvi pogled sa nekim, ne znači da ga treba potpuno otpisati.

TA LUDA LJUBAV: Sačuvajte strast

Kada ga prevari žena, Kal preispituje čitav njihov zajednički život. Vas dvoje uvek treba da se trudite da vam je svaki izlazak kao na početku, kada ste samo želeli odete na piće, dobro se zabavite, a kasnije strasno spopadnete jedno drugo.

VEČE ZA IZLAZAK: Nađite vremena jedno za drugo

Održavati strast u jednoj vezi može biti teško, ali kao što su Kler i Fil Foster dokazali u ovoj romantičnoj komediji, morate imati vreme za vas dvoje, kada vaš partner i vi izlazite na romantični sastanak.

DAJ MI SVOJ BROJ: Gospodin pravi se krije u budućnosti, ne u prošlosti

Eli se osvrće na sve bivše frajere sa kojima se viđala u nadi da pronađe pravu ljubav i da sazna zašto je svaka veza pukla. Najlakše je vratiti film unazad i razmišljati da li je neki muškarac vredan druge šanse,ali nemojte to da radite. U prvi mah ćete se sećati samo lepih stvari dok se ne setite šta je krenulo naopako i dovelo do raskida.

Izvor: cosmopolitan

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.