Neo nacista Aleksej Navalni kandidat za gradonačelnika Moskve

Navalni (37) je optužen za proneveru fondova jedne državne firme a pripadnici policije su ga uvukli u policijsko vozilo kada je, nakon predaje kandidature, zastao da pozdravi nekoliko stotina simpatizera, prenosi Rojters.

Masa je na to okružila vozilo, sprečavajući ga da krene i vičući "sramota!" i "Navalni je naš gradonačelnik!"

"Ovo je jednako bizarno za mene, kao što je i za vas", rekao je Navalni okupljenima pošto ga je policija pustila, zahvalivši im se na pomoći.

Budućnost Navalnog je neizvesna, s obzirom da mu 18. jula predstoji presuda po otpužbi da je 2009. proneverio pola miliona dolara jednog državnog drvnog kombinata, za šta mu preti šestogodišnja zatvorska kazna

Navalni negira te optužbe, ističući da je to samo politička osveta, orkestrirana iz Kremlja, kako bi se stavila tačka na njegovu političku karijeru.

Prema ruskom zakonu, Navalni, koji pokazuje i predsedničke ambicije, neće moći da se kandiduje za gradonačelnika Moskve, niti za bilo koju drugu funkciju na nekim drugim izborima, ukoliko ga sud u gradu Kirovu, 1.000 km istočno od Moskve, proglasi krivim.

Inače Aleksej Navalbni ima ne tako blistavu prošlost u kojoj je bio povezan sa neo-nacističkim pokretom u Rusiji...NIje tajna da na grudima ima istetoviranog Adolfa Hitlera...Nema šta pravi oponent predsedniku Rusije.

Izvor: kurir

Pogledajte još