Supernatural na BELEF-u

Supernatural na Belefu želi da skrene pažnju na prave vrednosti oko nas. Ideja je da se čovek trgne iz brzog i savremenog načina života, kako bi upoznao prave tajne i vrednosti prirode.

Posle sedam godina postojanja Supernatural je jedan od najvećih ekoloških pokreta u Srbiji i regionu koji kroz Supernatural festival i druge edukativne programe za zaštitu životne sredine, obrazovanje i kulturu promoviše ekološke vrednosti.

Kao rezultat toga nastaje i projekat Supernatural park, koji ima za cilj revitalizaciju eko-sistema Ade Huje. Nizom manifestacija za promociju samog parka, kao i aktivnosti za unapređenje eko-sistema i bio-diverziteta, Supernatural park je postao centar za očuvanje životne sredine, obrazovanje i kulturu.

Umetnički program “Sit on Art” Mladena Hrvanovića razrađuje ideju da čovek zastane, razmisli i shvati da je svaki trenutak jedinstven i da u njemu treba uživati i voleti. Mladen Hrvanović, multidisciplinarni umetnik, svojim idejama u ulozi kreativnog direktora Univerzijade u Beogradu 2009. i kao idejni tvorac prezentacije Srbije u Šangaju na World Expo izložbi 2010, svojom izložbom šalje poruku da je priroda mesto gde se svi odgovori mogu naći, samo joj treba dati prostora da nam ih ona pruži.

Umetnost kuvanja je oduvek povezana sa Supernaturalom, jer temelji prave vrednosti ishrane leže u (čistim) organskim poljoprivrednim proizvodima. Ideja je da se kroz razne kulinarske specijalitete probude čula posetilaca i da im se ponude nezaboravni ukusi pripadnosti sa majkom Zemljom. Program će voditi Snežana Jandrlić, aktivistkinja za zdravu i organsku Srbiju, koja će predstaviti art of cooking – spremanje organske hrane i promovisati zdrave navike u ishrani.

U muzičkom programu učestvuje DJ Leon Diaz, koji je prepoznatljiv po svojim ritmovima u Solful house, Funk, Jackin, Deep i Disco pravcima. Pored njega nastupiće DJ Chofee, novo mlado lice muzičkog sveta, koje nam dolazi sa Kipra.

Više informacija o Supernatural-u možete pronaći na: http://www.supernatural.rs/

Pogledajte još