O njenom govoru priča cela Srbija: Ko je profesorka Rajna Dragićević?

Malo ko je verovao da bi govor profesorke leksikologije i leksikografije mogao da bude čitaniji od brojnih afera i skandala, piše "Blic".

"Taj govor sam napisala studentima i njima sam ga i namenila. On se ovih dana širi na sve strane, a ja se ne osećam baš najbolje zbog toga što sam sada toliko izložena javnosti", kratko je za "Blic" odgovorila profesorka Dragićević.

Govor je posvetila apsolventima Filološkog fakulteta i njime je, kaže, htela da ih podstakne na odgovornost i rad, ali i da im podigne moral.

"Ona nije neko ko će samo održati predavanje, tek da bi obavio svoj posao, i otići. Taman sam htela da odustanem od ove profesorije, ali njen govor mi je promenio odluku", priča apsolventkinja Ana Tešić.

Ipak, govor je učinio i da se mnogi uvrede, jer profesorka u jednom delu svog pisma podseća apsolvente da oni nisu isto što i silni menadžeri, konsultanti i “eksperti za prodavanje magle”.

"Ona je tako fina žena, nemojte da dozvolite da priča ode na pogrešnu stranu", poručili su "Blicu" sa katedre za srpski jezik i rekli da je svi znaju po tome što često od jutra do mraka ostaje na fakultetu.

"Nastupila je srcem i tako osvojila srce cele zemlje. Nama je čast da je član našeg kolektiva",
kaže prof. dr Aleksandra Vraneš, dekanka Filološkog fakulteta.

Darinka Gortan Premk, profesorka od koje je Rajna nasledila predmet, kaže da je profesorka uvek je bila maksimalno posvećena poslu.

"Dobar je naučnik i dobar profesor i izuzetno je poštena. Učinila me je najponosnijom profesorkom jer mi je pokazala da me je pretekla", puna je hvale profesorka Gortan Premk.

(Izvor: Blic - Miljana Leskovac)

Pogledajte još