Domaća radinost: Napravite preparate protiv celulita

Kako bi vam i finansijski olakšali ovu večitu žensku borbu, predlažemo vam da ove godine isprobate "kućne preparate" sa sastojcima iz vaše kuhinje.

Uzimati oralno:

Dve kašičice jabukovog sirćeta promešano u velikoj čaši vode. Dodajte dve trećine male kašike meda, čisto da bi ukus bio prijatniji. Ovu mešavinu pijte svakog jutra. Na taj način ćete ubzati metabolizam i olakšaćete organizmu da izbaci štetne materije.

Mazati na područja zahvaćena celulitom:

Preparat broj 1

Kofein je jedan od najdelotvornijih sastojaka brojnih krema protiv celulita, pa umesto što taj novac dajete za mnogobrojne kreme, kupite kesicu mlevene kafe. Pola šake kafe pomešajte s maslinovim uljem ili običnim bejbi uljem, pa tom smesom dobro istrljajte i izmasirajte kritična područja. Za bolji rezultat, butine možete umotati folijom i ostaviti kafu da deluje barem 15 minuta.

Preparat broj 2

Svoje omiljeno ulje za masažu pomešajte sa kašičicom jabukovog sirćeta. Smesom dobro izmasirajte butine i guzu dva puta dnevno. Jabukovo sirće odlično je u borbi protiv celulita, ali i masnih jastučića koji se najčešće nakupljaju na tim delovima tela.

Izvor: Index.hr, B92

Pogledajte još