Preminuo bivši gradonačelnik Beograda Milorad Unković

Unković rođen je u Nevesinju 1945. godine, a visoke škole završio je u Beogradu, gde je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu.

Bio je ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u SRJ, a funkciju predsednika Skupštine grada Beograda obavljao je od 1990. do 1993. godine.

Radio je kao profesor na više univerziteta i istupao na značajnim međunarodnim savetovanjima, bio je predsednik i član više komiteta za saradnju sa pojedinim zemljama, obavljao državne i poslovne razgovore sa više od 90 država i zaključivao značajne spoljnotrgovinske poslove.

Napisao je 19 knjiga iz oblasti međunarodne ekonomije, spoljne trgovine i spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja i više od 100 članaka i prikaza.

Komemoracija će se održati u Starom dvoru u ponedeljak, 15. jula, u 12 časova, a sahrana obaviti u 15.30 sati na Novom groblju.

Aktuelni gradonačelnik Dragan Đilas je u telegramu saučešća porodici Unković naveo da je Beograd izgubio još jednog čoveka koga su krasile istrajnost i upornost i koji je svoj radni vek posvetio ne samo unapređenju kvaliteta života u prestonici već i obrazovanju velikog broja mladih generacija, ali i poboljšanju ugleda države u svetu.

"Gospodin Milorad Unković je bio gradonačelnik Beograda u izuzetno teškom periodu, što ga nije omelo da našu prestonicu održi u društvu najuglednijih svetskih metropola. U poslu je bio veoma savestan i pedantan, upućen u sve što se dešavalo na ulicama glavnog grada. Brinuo je o njegovim potrebama i potrebama Beograđana"
, navodi se u telegramu.

Izvor: Blic

Pogledajte još