Pogledajte: Da li je ovo najgori film o ajkuli?! (FOTO, VIDEO)

To nije ni čudno: Tema filma su ajkule koje terorišu Los Anđeles, i to iz vazduha, nakon što ih je iz Tihog okeana usisao razoran tornado.

(old_image)

Mala grupica ljudi, na čelu sa glumicom Tarom Rid će pokušati da ih zaustavi, ali ne pre nego što upotrebe niz kliše rečenica poput "Trebaće nam veći hilihopter" i "Ne možemo samo da gledamo kako nam ajkule uništavaju grad".

Ocene gledalaca, pa i kritike kreću se u superlativima - "Urnebesno", "neverovatno", pa čak i - "genijalno".

(old_image)

Imajući u vidu činjenicu da je drugi glavni junak (igra ga Ijan Ziring) u završnoj sceni uspeva da se oslobodi iz utrobe ajkule koristeći motornu testeru, jasno je da je ovo film B-produkcije koji zna svoje mesto u filmskom poretku stvari.

Tokom emitovanja filma na američkoj kablovskoj televiziji "Sajfaj", društvene mreže su "eksplodirale" - na Tviteru je bilo 318.232 tvita tokom filma, sa 5.000 tvitova u minutu na vrhuncu popularnosti. U tom trenutku, "Ajkulanado" je bio popularniji od američkog "Velikog brata", kao i bejzbol utakmice između "Rojalsa" i "Jenkisa".

(old_image)

Predstavnik Tvitera Sajmon Rodžers kaže da je ovoliku popularnost na društvenim mrežama film stekao zahvaljujući pametnoj promotivnoj politici jednog od šefova kanala "Sajfaj" Krega Englera, koji je obezbedio da ovaj film postane "vrela" tema na Tviteru i pre nego što je film emitovan.

On je angažovao uticajne američke tviteraše kao što su Vil Viton i Dejmon Lindelof, koji su tvitovali o filmu tokom čitavog prikazivanja. U raspravu o filmu u jednom trenutku se uključila i Mia Farou, kao i gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti.

Izvor: Blic

Pogledajte još