Desetoro zaposlenih osvojilo 28 miliona funti i dalo ostavke

Naime, kada je svih desetoro zaposlenih u filijali kompanije A4e za regrutovanje zaposlenih u Mersisajdu u Engleskoj osvojilo zajednički džekpot od 28 miliona funti (32 miliona evra) niko nije ni pomislio da se vrati na posao.

Luiz Vitbi ostala je bez svog dela kolača jer je na dan kada su skupljani prilozi odsustvovala zbog jutarnje mučnine. Sada je rešila da sudskim putem zatraži deo nagrade. Luiz je dve godine svake nedelje uplaćivala po dve funte za lutriju, zajedno sa ostalim kolegama, ali one su odbile da joj prihvate poslednju uplatu.

"Poslednje dve godine svake nedelje sam plaćala svoj deo za lutriju ali sam prošle sedmice bila na bolovanju zbog jutarnje mučnine. Kada sam se vratila i dalje sam želela da se 'učipim' ali oni su rekli da sa tim novcem kupim neku srećku sa unapred ispisanim brojevima. Sada kada su osvojili nagradu, kažu da nemam prava ni na peni – ne mogu da verujem!"
, očajna je Vitbijeva.

"Taj novac im nikada neće kupiti sreću. Smatrala sam ih prijateljima ali više nikada neću progovoriti s njima", kazala je Luiz.

Desetoro radnika, koji su hteli da ostanu anonimni, sada će dobiti po 2,8 miliona funti. Da je Vitbijevoj bilo dozvoljeno da uplati svoj deo, kao što tvrdi, ona bi sa kolegama dobila po nešto više od 2,5 miliona.

Pretpostavlja se da su dobitnici masovno dali ostavke onog trenutka kada se njihova dobitna kombinacija – 16, 18, 31, 38, 49, 4 i 10 – pojavila na ekranu.

Jedan od zaposlenih u A4e juče je tvitovao:
„U kadrovskom smo paklu... svi naši zaposleni u Liverpulu su napustili posao pošto su pobedili na lutriji”. Tvit je nekoliko sati kasnije obrisan.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još