Ministri ocenili svoj rad: Samo Vučić priznao da je grešio

Srpska napredna stranka danas će održati sednicu Predsedništva na kojoj će Vučić najbližim saradnicima saopštiti ko su funkcioneri SNS koji po njegovom mišljenju ne mogu da dobiju prelaznu ocenu. Posle toga i članovi Predsedništva trebalo bi da se izjasne. Da naprednjaci ozbiljno pristupaju rekonstrukciji, juče je potvrdio i potpredsednik SNS Bratislav Gašić.

"Sutra će se desiti ono u šta niko nije verovao. Niko nije rođen u fotelji i to se ne može posmatrati kao politički plen"
, izjavio je Gašić.

Prema saznanjima „Blica“, na spisku Aleksandra Vučića nalaze se dva ministra - Goran Knežević i Bratislav Petković, ali i još desetak ljudi - državnih sekretara, pomoćnika ministara i direktora javnih preduzeća. Kako saznajemo, Vučića ljuti i to što je lično mnogo ozbiljnije shvatio rekonstrukciju od koalicionih partnera Ivice Dačića i Mlađana Dinkića.

U Ujedinjenim regionima Srbije juče niko od članova Vlade nije želeo da govori na temu rekonstrukcije.

Kako smo ranije pisali, Dačić je spreman da se odrekne ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i već mu je namenio poziciju direktora „Puteva Srbije“, što je po mišljenju prvog potpredsednika nedopustivo. S druge strane, odluku o sudbini ministra prosvete Žarka Obradovića premijer još nije doneo.

Opširnije pročitajte ovde

Izvor: Blic

Pogledajte još