Policajac iz Srbije patrolira Budvom: Građanima je drago, kolege me srdačno dočekale

On je Tanjugu rekao da je policijski posao svuda isti, odnosno da se posao koji obavlja u Budvi ne razlikuje mnogo od onoga što radi u rodnom Zrenjaninu.

"Policijski posao se ne razlikuje. U Budvi radim isto što i crnogorski policajci. Zajedno patroliramo po gradu, na šetalištu, obilazimo plaže, regulišemo saobraćaj i slično”
, kazao je Blažić.

Prema njegovim rečima, prisustvo policajaca u uniformama MUP-a Srbije na Crnogorskom primorju svakako doprinosi većoj bezbednosti tokom turističke sezone.

On je naveo da tokom njegovog dosadašnjeg boravka u Budvi nije bilo većih incidenata, kao i da većina građana pozitivno reaguje kada vidi zajedničku patrolu.

"Građanima je drago kada ugledaju zajedničku patrolu i većinski pozitivno reaguju“, istakao je Blažić.

Upitan kakva je saradnja sa crnogorskim kolegama, on je odgovorio – odlična.

"Imamo odličnu saradnju. Nema nikakvih problema. Zahvalio bih se kolegama iz Budve na jako srdačnom dočeku”, naveo je Blažić.

On je podsetio da svi građani Srbije na letovanju u Crnoj Gori mogu da ga kontaktiraju ukoliko imaju bilo kakav problem.

"Do sada nije bilo nekih većih problema i incidenata. Dosadašnji pozivi nisu toliko brojni, a najčešće se odnose na gubitak stvari i informisanje o postupku uzimanja zapisnika prilikom saobraćajnih udesa", kazao je Blažić.

Prema sporazumu ministarstava unutrašnih poslova Srbije i Crne Gore, grupa srpskih uniformisanih policajaca, tokom turističke sezone na crnogorskom primorju, zajedno sa kolegama iz Crne Gore, brine o turistima iz Srbije.

Akcija, koja je počela 1. jula i traje do 1. septembra, predviđa prisustvo uniformisanih policajaca iz Srbije u Baru, Budvi i Herceg Novom.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još