Dinkić namešta koncerte Đorđu Davidu

David je od 2010. član URS. ''Baš me zanima koliko bi posetioca regate, da može da bira, pristalo da svira ovaj roker sa svojim bendom. Sramota je da su na manifestaciji kakva je regata prisutne nameštaljke i ucenjivanja'', priča dobro obavešten izvor Kurira.

Đorđe David je odmah potvrdio Kuriru da je sa svojim bendom nastupao u Ljuboviji na Drinskoj regati i da će za nekoliko dana imati nastup u Malom Zvorniku na istoj manifestaciji. Na pitanje da li je tačno da su pomenuti nastupi dogovoreni preko veze, odgovorio je da su to insinuacije.

''To nema veze s mozgom! Ja bih voleo da imam tu moć da uslovim nekog, voleo bih da imam i nameštene koncerte preko političkih privilegija, ali nemam. Zato moram da se pozajmljujem da bih plaćao račune i sipao benzin u kola. Zašto ste za mene zakačili tu vrstu priče!? Isto to možete da kažete i za Harisa Džinovića, Dženana Lončarevića, Riblju čorbu i druge koji su učestvovali kad i ja. Da ja moram na taj način da zarađujem i prikupljam publiku, i to posle 30 godina rada, onda bi mi bolje bilo da se bacim u septičku jamu'' odbrusio je David. Prema njegovim rečima, za ovu sezonu ima 30 nastupa, od kojih je sedam koncerata pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture ili Ministarstva finansija.

Na pitanje novinara Kurira koliko novca je Ministarstvo finansija izdvojilo za ovu manifestaciju i da li je tačno da je uslov bio da nastupa Đorđe David, ministar Dinkić je odgovorio:
''Za ovo prvo zaista ne znam odgovor, jer se ja lično ne bavim tim stvarima, ali zamoliću da vam odgovor daju iz sektora za turizam, koji uvek samostalno i bez konstatacija sa mnom odlučuje o finansijskoj podršci takvim turističkim manifestacijama. A za ovo drugo, sa sigurnošću od sto odsto mogu da tvrdim da nije tačno. Takve stvari su u potpunoj suprotnosti s moralnim načelima kojima se rukovodim u životu. A ukoliko se neko bez mog znanja poziva na poznanstvo sa mnom u želji da sebi obezbedi tezgu i honorar, o čemu zaista nemam nikakvih saznanja, onda je to drsko i nedopustivo. U takvim slučajevima bih molio organizatore takvih manifestacija da mi se odmah direktno obrate, kako bih mogao lično da reagujem i sprečim ucenjivanja bilo koje vrste, ukoliko postoje. Sutra ću se svakako raspitati o ovogodišnjoj Drinskoj regati i pokušaću od organizatora da saznam o čemu se zapravo radi.''

U Ministarstvu finansija kažu da su sredstva odobrena kroz Program za dodelu subvencija i donacija namenjenih za razvoj turizma kojim ovo ministarstvo, sektor za turizam, tradicionalno podržava kulturno-turističke manifestacije.

I pre nego što je saslušala pitanje do kraja, direktorka Turističke organizacije Ljubovija Marijana Petaković odgovorila je sa nekoliko uzastopnih „ne“, a onda je zahtevala da razgovor nastavimo za deset minuta, nakon čega je isključila mobilni. Predsednik opštine Ljubovija Miroslav Mićić potvrdio je da su dobili pomoć od Ministarstva finansija.
''Mislim da su dali oko 1.400.000 dinara. Preciznije će vam reći direktorka Turističke organizacije'' objasnio je Mićić.

Izvor: Kurir

Pogledajte još