Dačić i Dinkić ne žele rekonstrukciju Vlade, mogući izbori

Naprednjaci su poručili socijalistima i URS da moraju da smene po dva ministra jer je SNS spreman da promeni kadrove u čak tri resora, a i gotovo svi njihovi ljudi su napravili propust u radu. Međutim, Dinkić i Dačić oglušili su se o zahteve SNS. Kako saznajemo u taboru naprednjaka, Vučić je naložio centrali da se spremi za vanredne izbore jer „više nema živaca za ucenjivanje Dinkića i Dačića i njihov opušten odnos prema najvećim problemima u zemlji“.

''Dinkić i Dačić neće da menjaju ministre - Dinkić ne da ni Vericu Kalanović, ni Suzanu Grubješić, Dačić pristaje da „pusti“ verovatno samo jednog, a mi smo spremni da menjamo kadar u čak tri resora. Dugo smo im gledali kroz prste, a sve da ne bismo raspisivali izbore i gubili dragoceno vreme, ali ovo više nema smisla'' - kaže izvor Kurira iz SNS i dodaje: ''Znači, iz redova SNS njih troje nije dobro radilo svoj posao, a oni su svi odlični! Pa pogledajte ko je kakve propuste pravio. Umesto da priznaju greške i zamene ljude, oni, po običaju, probleme guraju pod tepih. To više ne može.''

Izvor Kurira još dodaje da je Vučiću Dačićevo i Dinkićevo zatezanje oko promene ministara „otvorilo oči“ i da je svojim saradnicima poručio da je bolje da se agonija prekine sad nego da ga usporavaju na svakom koraku.

''Ako prave cirkus zato što treba da smene po dva čoveka, šta će tek raditi kad budemo morali da donosimo nepopularne mere? Moramo da presečemo sad ako hoćemo da Srbija napreduje'' kaže izvor. Inače, za juče je bio najavljen sastanak Vučića i Dačića upravo o rekonstrukciji.

Izvor: Kurir

Pogledajte još