Konstantini: Srbija favorit, ali ne nameravamo da se branimo

BEOGRAD, 5. juna 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Ditmar Konstantini ocenio je da je Srbija favorit u subotnjoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali je istakao da njegov tim u Beograd nije došao da se brani.

"Srbija je veoma dobar tim, koji igra na izuzetno visokom nivou. Mi smo mala fudbalska zemlja, ali nismo došli da se branimo i pokušaćemo sutra, kao autsajderi, da iznenadimo Srbiju", rekao je Konstantini na konferenciji za novinare.

Konstantini je istakao da poštuje reprezentaciju Srbije, ali i da se ne plaši atmosfere na Marakani, koja bi prema informacijama iz FŠ-a sutra trebalo da bude puna.

"Ne želimo uopšte da razmišljamo o atmosferi na stadionu. Ekipa Srbije će igrati bez Žigića, ali imaju mnogo dobrih igrača. Izuzetno poštujem Dejana Stankovića, Marka Pantelića i srpske fudbalere", naveo je on.

Selektor Austrije kazao je da izuzetno ceni kolegu Radomira Antića.

"Antić je veoma inteligentan trener, jedan od najboljih na svetu. Verujem da je svestan da naredne dve utakmice u kvalifikacijama mogu značajno da utiču na plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je on.

Konstantini je rekao da još razmišlja koji tim će se suprotstaviti Srbiji, ali je izvesno da neće nastupiti odbrambeni fudbaler Verdera iz Bremena Sebastijan Predl.

Kapiten reprezentacije Austrije Paul Šarner izjavio je da pozicija na tabeli Grupe sedam jasno ukazuje da je Srbija favorit, ali da je njegova ekipa napravila dobru analizu dobrih i loših strana "orlova".

"Pozicije na tabeli jasno kažu da je Srbija favorit. Mi imamo mlad tim, ali se nadam da možemo da iznenadimo", kazao je Šarner.

Fudbaler engleskog Vigana ocenio je da Srbija ima dosta kvalitetnih igrača, a kao najboljeg izdvojio je štopera Mančester junajteda Nemanju Vidića.

"Vidić je izabran za najboljeg igrača engleske lige. Odličan je fudbaler i igra na visokom nivou. Tu je i Branislav Ivanović, koji je prošle sezone odigrao sjajno protiv Liverpula u Ligi šampiona", rekao je Šarner i priznao da Austrija sada ima minimalne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Posle pet mečeva, na tabeli Grupe sedam vodi Srbija sa 12 bodova, dva više od Francuske, dok je Austrija četvrta sa sedam bodova.

Selekcija Srbije, četiri dana nakon duela sa Austrijom, 10. juna očekuje gostovanje na Farskim Ostrvima u okviru kvalifikacija za SP.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se sutra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

Pogledajte još