Šoštar kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije

BEOGRAD, 5. juna 2009. (Beta) - Predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar podneo je kandidaturu za mesto predsednika Sportskog saveza Srbije, za predstojeće izbore 16. juna.

Šoštar je postao kandidat na predlog Vaterpolo saveza Srbije, a podržali su ga fudbalski, rukometni, atletski i teniski savez.

Mesto predsednika SSS-a ostalo je upražnjeno nakon što je doskorašnji prvi čovek te organizacije Vojislav Tabački imenovan za pomoćnika ministra omladine i sporta.

"Sportski savez Srbije je, posle minustarstva omladine i sporta, najveća sportska institucija u zemlji. Nadam se da ću nastaviti uspešan rad gospodina Tabačkog i sa svojom ekipom ljudi doprineti da ovaj savez bude još prepoznatljiviji i da bude servis celom srpskom sportu", rekao je Šoštar agenciji Beta.

On je dodao da želi uspešnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije i najavio da će narednih dana predstaviti svoj program čelnicima nacionalnih sportskih saveza.

Mandat predsednika SSS-a traje četiri godine, a na skupštini 16. juna biće izabrana i dva potpredsednika i generalni sekretar.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, u slučaju izbora Šoštara, postoje velike šanse da na mestu generalnog sekretara ostane Dane Korica.

Prema pravilima SSS-a, novi predsednik će na skupštini predložiti kandidate za potpredsednike, kao i kandidate za 14 od 19 mesta u Upravnom odboru te organizacije.

Pogledajte još