PAŽNJA, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Masovno trovanje pasa i mačaka u Lebanu!

"Trovanja su kod nas vrlo česta. Prekjuče su mi javili da je pronađen pas koji se muči. Sumnjali su da je otrovan. Dok sam stigla tamo pas je već bio mrtav. U toku večeri našla sam još nekoliko leševa. Trovanje od pre dva dana prijavila sam policajcu koji je bio u patroli. Uzeo mi je podatke, video dva leša i to je bilo sve", rekla je Slavica Stojiljković iz Lebana za portal zivotinje.rs.

Slavica dodaje da je u Lebanu javna tajna ko masovno truje životinje, ali niko ne sme o tome javno da priča, niti da pominje imena.

Ona je objasnila da misli da je veći deo Lebana, naročito centar grada, pokriven kamerama. Zašto niko ne reaguje, prava je misterija.

TROVANJE U FEBRUARU

Stojiljković je još rekla da se nešto slično dogodilo i u februaru ove godine. Tokom noći neko je postavio mamce, pa se ujutru na ulicama našao određeni broj mrtvih pasa. O ovim dešavanjima obaveštena je policija, predsednik opštine i veterinarski inspektor.

"Čekala sam veterinarskog inspektora do 15h popodne, ali se on nije pojavio. Iz policije su rekli da prijava nije zavedena, iako je još uveče javljeno jednoj policijskoj patroli koja je videla dva leša i kobasicu u kojoj se nalazio otrov... Uzeli su moje podatke i poslali me u stanicu da dam izjavu, ali je na kraju nisu ni uzeli", navodi ona.

BEZ ODGOVORA NA TO KAKO SE VRŠI UKLANJANJE

U Lebanu se leševi životinja bacaju u kontejnere, a pretpostavlja se da se nakon toga voze na deponiju.

Slavica je pre nešto više od mesec dana uputila zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac", sa željom da joj odgovore na koji način se vrši neškodljivo uklanjanje leševa. Odgovor nije dobila.

"Smatram da je krajnje neodgovorno ponašanje policije, veterinarskog inspektora i lokalne samouprave, jer se radi o više krivičnih dela, a na ovaj način se ugrožava život i zdravlje ne samo životinja, već dece i ljudi, ali i životna sredina", kaže ona.

TRAGA ZA MAMCIMA KAKO BI UKLONILA OPASNOST

(old_image)

Foto: zivotinje.rs

Ova plemenita devojka posle svakog trovanja životinja kreće u potragu za preostalim mamcima, kako bi ih uklonila i sprečila smrt drugih životinja.

Kobasica u koju se stavlja otrov liči na ubuđalo meso, pa ljudi često ne znaju šta se u njoj nalazi i ne obraćaju pažnju. Takođe, postoji realna opasnost da deca dođu u kontakt sa njom. Inače, reč je o jakom otrovu i životinje umiru u roku od 5 do 15 minuta!

(Izvor: zivotinje.rs)

Pogledajte još