Uhapšeni saučesnici: Žandarmu žena donela ćebe i benzin kojim su zapalili žrtve

Goran Dabić i Ivana Radivojević iz Kragujevca uhapšeni su zbog sumnje da su pomogli pripadniku Žandarmerije Aleksandru Krstiću, osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića iz Jagodine. Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Kako RTS nezvanično saznaje, Krstić je nekoliko dana pre ubistva Dabiću, koji mu je bio saizvršilac u ubistvu, izneo plan zločina. Njih dvojica su bili zajedno u kolima pokojnih mladića.

Pošto ih je ubio, Krstić je pozvao svoju nevečanu suprugu Ivanu Radivojević, a ona je na mesto ubistva donela ćebe i benzin kojim su zapalili žrtve.
Pročitajte još: Dva ugljenisana tela pronađena u "audiju" kod Jagodine
Epilog zločina u Jagodini: Žandarm spalio dvojicu mladića
Veljović traži smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića
Ubistvo mladića kod Rekovca: Pritvor od 30 dana za žandarma
I zvanično: Razrešen komandant Žandarmerije
Radivojevićeva je dovezla i automobil "ševrolet", kojim su svi zajedno, napustili mesto zločina i ona se sumnjiči za prikrivanje zločina po izvršenom krivičnom delu.

Krstić je uhapšen zbog sumnje da je ubio i zapalio Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, a posle saslušanja u Višem sudu u Kraljevu, istražni sudija mu je odredio pritvor.

Policija je ranije saopštila da je Krstić dugovao novac Nedeljkoviću i da ga je pozvao da mu pokaže jedan automobil koji je, navodno, nameravao da mu da na ime duga.

Nedeljković je Srđana Tomića zamolio da pođe sa njim i da ga svojim automobilom odveze do Kragujevca.

Posle susreta u Kragujevcu, Krstić ih je uz pretnju oružjem primorao da se odvezu na područje sela Zakuta kod Kraljeva, gde ih je ubio pucnjima u glavu.

Krstić je posle zločina odvezao tela i automobil do mesta Ratković u opštini Rekovac i zapalio ih kako bi prikrio tragove.

Izvoir: RTS

Pogledajte još