Šapić namestio tender Galiji i Ju grupi

Opština od eventualnih izvođača koji bi nastupili dve večeri očekuje da su 40 godina u poslu i imaju objavljenih 10 albuma, kao Ju grupa, odnosno da imaju najmanje 20 izdatih albuma i da postoje minimum 35 godina, kao Galija.

''Subota, 3. avgust 2013. godine - Ju grupa ili odgovarajuća muzička grupa istog žanra s bar 10 albuma i najmanje 40 godina postojanja. Nedelja, 11. avgust 2013. godine - Galija ili odgovarajuća muzička grupa istog žanra sa najmanje 20 izdatih albuma i bar 35 godina postojanja'' navodi se na sajtu opštine u konkursnoj dokumentaciji.

Prema rečima Miloša Jovanovića, odgovornog lica pomenutog tendera, upravo su se samo te dve grupe i javile na konkurs! I ne samo to. Iako tvrdi da tender nije namešten, Jovanović je priznao da su prilikom pisanja uslova konkursa „u smislu kvaliteta i trajanja imali ideju koga da dovedu“, odnosno praktično je rekao da je tender namenski pisan za određene izvođače!

''Tender nije namešten. Po novom zakonu, kad navodite uslove konkursa, naznačite i sličnog izvođača koji odgovora uslovima. Konkurs je juče ujutru završen, otvorene su ponude i javile su se tri agencije, koje zastupaju dva izvođača'' Ju grupu i Galiju. Opština je imala ideju koga da dovede u smislu kvaliteta i trajanja i otuda ti uslovi - poručio je Jovanović koji, na pitanje novinara da li zna još neku grupu koja traje 40 godina ili ima snimljenih 25 albuma, nije imao odgovor. Šapić se juče nije javljao na telefon, niti je odgovorio na SMS s konkretnim pitanjem.

(old_image)

Izvor: Kurir

Pogledajte još