Rasformirana jedinica Dikićevih specijalaca

''Prvi odred stavljen je van snage juče ujutru, kad je direktor policije poslao depešu s tom odlukom. Depešom je poništena uredba Vlade, pa je cela protivteroristička jedinica, koja inače obavlja najsloženije i najzahtevnije zadatke, raspoređena da danas brine o bezbednosti na utakmici između Crvene zvezde i IBV na Marakani'' kaže izvor Kurira.

Praktično, na taj način je cela Žandarmerija stavljena pod kontrolu, jer su članovi ove jedinice važili za „Dikićeve ljude od najvećeg poverenja“.

''Drugim rečima, sprečena je eventualna pobuna žandarma zbog smene Dikića. Reč je o najboljim i najsposobnijim pripadnicima, koji brinu o bezbednosti građana i učestvuju u najsloženijim zadacima'' kaže naš izvor.

Kako objašnjava, pripadnici ove jedinice dosad su učestvovali u akcijama hapšenja i transportu najopasnijih pritvorenika te na zadacima visokorizične pratnje.

''Jedna takva pratnja bila je zakazana i za danas, ali s obzirom da su pripadnici tog odreda raspoređeni na drugi zadatak, ne znamo ko će obezbeđivati transport'' kaže sagovornik Kurira, ne želeći da otkrije ko je osoba koja je trebalo da bude transportovana uz pratnju. Naš izvor naglašava da je izvesno da neće biti nikakve pobune.

''Nema sumnje da će oni i nove zadatke obavljati kako se od njih očekuje. Ljudi su profesionalci i brinuće o bezbednosti građana i izvršavati zadatke bez obzira na to ko je na čelu njihove jedinice'' dodaje izvor Kurira. Osnivač i prvi komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri kaže da je pobuna praktično nemoguća.

''Ko će da se buni danas, prošlo je davno to vreme. Niko nije večiti komandant. Žandarmerija nije nečija prćija, to je prirodni proces, jedni dolaze, drugi dolaze'' rekao je Guri.

Izvor: Kurir

Pogledajte još