Obesni vozač tokom ulične trke pregazio mamu i četiri mala sina, samo jedan preživeo

U prvi mah, Samara Benks nije ni planirala da se sa svojim sinovima u tom trenutku nađe na tom mestu. U poslednjem trenutku se predomislila. Umesto kraćom rutom, vraćala se sa četvoricom sinova iz posete svojoj tetki zaobilaznim putem, jer je htela da izbegne nervno bolesnog komšiju koji je plašio njenu decu.

Rođaci i komšije ističu da je uvek bila veoma pažljiva gde god bi prelazili ulicu.

"Mlađe sinove bi gurala u kolicima, a starije obavezno držala za ruke"
, kaže Volter Holms, njen očuh.

Ali, nema te količine opreza koji je mogao da spase Samaru Benks i njene sinove pred trojicom vozača luksuznih sportskih automobila koji su se tragičnim slučajem baš u tom trenutku trkali Ruzveltovim bulevarom. Udarac je odbacio mladu majku 60 metara, smrskao dečija kolica i ostavio dečake u lomovima i lokvama krvi.

"Ona je bila savijena kao pereca, a deca su nepomično ležala na drumu"
, izjavio je Džeremaja Betija, komšija koji je prvi dotrčao na mesto tragedije.

Samara Benks i njen 23-mesečni sin Sasin su odmah izdahnuli. Najmlađi, devetomesečni Samir, umro je sat kasnije u bolnici. Četvorogodišnji Sadim je preminuo sledećeg jutra.

Najstariji, petogodišnji Sajon, nekim čudom je preživeo samo sa masnicama i posekotinama i pušten je kod rodbine da se oporavlja. Lekari kažu da će skoro sigurno imati noćne more. Sada dlanovima zapuši uši svaki put kad čuje da neko govori o nesreći, dodaju rođaci.

Smrtonosna trka - "audi" protiv dve "honde"

(old_image)
Dosad su uhapšena dvojica vozača: Ahmen Holoman (30, levo) i Husen Ahmedov (23), koji je vozio "audi" smrti

Dosad su uhapšena dvojica vozača: Ahmen Holoman (30, levo) i Husen Ahmedov (23), koji je vozio "audi" smrti

Dan posle tragedije, uhapšeni su Ahmen Holoman (30) i Husen Ahmedov (23), koji je i vozio skoro ganc novi "audi" kojim je pokosio Samaru Benks i njene sinove. Holoman je u trci vozio "hondu", a još se traga za trećim vozačem, koji je bio za volanom nešto starijeg modela "honde".

Svedoci su ispričali policajcima da su se trojica vozača trkala Ruzveltovim bulevarom.

"Čuo sam huk motora i on (Ahmedov, vozač "audija") je počeo da koči, ali nije uspeo da se zaustavi. Čuo sam prasak, a devojka (Samara Banks) je poletela u vazduh. Pretrčao sam ulicu. I policija je odmah došla. Pokušao sam da pomognem, ali pomoći nije bilo. Majka je bila mrtva, beba je bila mrtva"
, ispričao je Karlos Garsija (21), očevidac.

Ahmedov nije bežao. Zaustavio je "audi" i sačekao dolazak policajaca.

Tužna porodična priča Samare Benks

Porodica Samare Benks se još oporavlja od niza tragedija koje su je zadesile u minulih nekoliko godina, a sada će morati da se suoče sa gubitkom Samare i njene trojice sinova.

Njena majka je umrla 2007. godine od bolesti, a tada 21-godišnja Samara Benks je preuzela brigu o četvoro mlađih braće i sestara. Nežnost i briga su joj bili urođeni, pa se kasnije i zaposlila kao negovateljica. U januaru je izgubila oca Darela (47), kojeg je pri pokušaju hapšenja ubio policajac. Policija tvrdi da je Darel Benks, otac desetoro dece, odgovorao opisu osumnjičenog za pljačku, ali porodica odbacuje te optužbe i angažovala je advokate. Spor je u toku.

Uprkos tužnoj porodičnoj istoriji, rođaci i komšije tvrde da je Samara Benks bila nasmejana majka koja je obožavala decu.

"Bila je sjajna mama. Uživali su u životu do poslednjeg trenutka", kaže Troj Felder (28), rođak.


BLIC

Pogledajte još