Glavni saradnik plaćenog ubice pušten na slobodu

Oslobođeni I. K., navigator u grupi, uhapšen je prekjuče na zidinama Starog grada sa Delibašićem, ali je na misteriozan način, i pored dokaza koje je protiv njega prikupila policija, izašao iz pritvora.

Istragu o ubistvu Pančevca od 2. jula zajedno su povele policije Srbije i Crne Gore. Zeleno svetlo za prikupljanje dokaza o ubicama dalo je i srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal jer je cilj bio da se pored Vidakovićevog ubistva, rasvetli i još nekoliko zločina iza kojih stoji grupa Delibašića.

“Sa kolegama iz Crne Gore danonoćno smo radili na rasvetljavanju ubistva. Brzo smo prikupljali materijalne dokaze”,
navode u MUP-u Srbije.

Sprečeni novi zločini

Hapšenjima u akciji koja je i dalje u toku pripadnici Uprave policije MUP-a Crne Gore i Direkcije policije MUP-a Srbije sprečili su nekoliko ubistava koje je pripremala grupa Miloša Delibašića.

Ali dobru saradnju i brojne prikupljene dokaze o ubistvu Miloša Vidakovića u Budvi pokvarilo je Tužilaštvo Crne Gore. Oni nisu reagovali adekvatno uprkos čvrstim argumentima sakupljenim u policijskoj istrazi.

Kako “Blic” saznaje, dokazi iz istrage policije Crne Gore ukazuju na to da je Vidakovićeva likvidacija detaljno isplanirana i sprovedena na profesionalan način.
Delibašić je osmislio način likvidacije i angažovao je dvojicu članova svoje kriminalne grupe - Miloša Vojinovića i Slavišu Novakovića. Tri dana pre zločina iznajmio im je štek-stan u Budvi. Istovremeno, nabavio je skuter i oružje.

Da nisu želeli da naprave grešku, pokazuju i snimci video-nadzora. Naime, ubicu i njegovog pomagača kamere su više puta snimile ne samo u noći ubistva već i u danima koji su prethodili zločinu. U istoj garderobi, sa prepoznatljivim kačketom i unikatnom tetovažom, ubica je sa saučesnikom snimljen kako na skuteru dolazi da osmotri kafić gde je Delibašić planirao da izvede ubistvo.

Petnaest minuta pre ubistva snimljeni su dok su poslednji put dolazili u izvidnicu. Delibašić, koji je u momentu zločina bio u kafiću, dao im je znak da krenu u akciju. Petnaest minuta kasnije, u drugoj garderobi, ubica i njegov saučesnik vratili su se skuterom. Kamera je čak snimila i trenutak kada je saučesnik Vojinoviću dodao pištolj. Nakon ubistva, kamera je snimila i njihovo bekstvo.

(old_image)

Na mestu zločina pronađeno je sedam čaura, a izjave više desetina svedoka, koji su opisali izgled ubice podudaraju se sa njegovim snimkom sa kamere. Posle zločina, Vojinović i Novaković su pobegli u štek-stan u kome je policija pronašla nekoliko pancira, dve kacige, više ajpoda i mobilnih telefona. Prilikom hapšenja Delibašića zaplenjen je i pištolj koji je poslat na balističko veštačenje.

Hapšenja su izvedena i u Beogradu. Lisice su stavljene četvorici osumnjičenih koji bi mogli da imaju veze sa ubistvom Vidakovića. Među uhapšenima su ubica i njegov pomagač.

Brani se da je na odmoru

Milošu Delibašiću sudija za istrage u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana zbog ilegalnog posedovanja oružja. Kako saznajemo, osumnjičeni Beograđanin se pred sudijom branio da je u Budvu stigao na odmor nekoliko dana pre hapšenja i da nema nikakve veze sa Vidakovićevim ubistvom.

BLIC

Pogledajte još