Način na koji spavate vas otkriva...

Naše telo pravi je mali detektor za otkrivanje i našeg psihičkog stanja i trenutnih emocija, ali i nekih naših osobina, tvrde psiholozi. Verovatno ste već mnogo puta bili u prilici da na osnovu gestikulacije ili položaja tela vašeg sagovornika otkrijete kako se on oseća ili šta ga trenutno muči.

Na primer, osoba koja pred vama sedi upadljivo povijenih ramena, sasvim sigurno ne kipti od samopouzdanja. Ne gleda vas pravo u oči - nesigurna je. U toku razgovora rukama dotiče nos, verovatno se trudi da zaobiđe istinu. Govor tela, tokom dana, može se na neki način i kontrolisati.

Ali zato položaj tela dok spavamo otkriva mnogo više o nama. Ukoliko ste u prilici, obratite pažnju na spavača ili se jednostavno prisetite koji vam položaj prilikom spavanja najviše odgovara.

Ukoliko je to spavanje na leđima, sa opuštenim nogama i rukama pored tela, osećate se nepovredivim i jakim. Mirni ste i rezervisani, a drugima kao i sebi postavljate visoke standarde.

Ukoliko najčešće spavate na stomaku, sa rukama ispod glave, društveni ste i puni samopouzdanja, ali teško podnosite kritiku. Ne volite promene, a samokontrola vam nije jača strana.

Ako vam najviše odgovara da spavate na boku, sa skupljenim kolenima i rukama obavijenim oko njih, znači da vam nedostaje sigurnost i da ste možda nečim zaplašeni. Iako delujete čvrsto, u suštini ste vrlo nežni i stidljivi. Ovaj položaj češći je kod žena nego kod muškaraca.

Ukoliko najčešće spavate na kukovima sa rukama ispruženim napred, otvoreni ste, ali u isto vreme i sumnjičavi, a znate da budete i cinični. Jednom kad nešto odlučite, teško odstupate od toga.

Ako imate običaj da u toku spavanja prigrlite pokrivač, verovatno osećate nedostatak pažnje i ljubavi.

Onaj ko spava sa jednom rukom koja pada preko ivice kreveta, najverovatnije se iz nekog razloga oseća krivim.

Izvor: Novosti

Pogledajte još