URS: Dinkić će da da sve što partneri zatraže

Jedina stvar je da se taj zahtev obrazložii argumentuje, izjavio je večeras lider te partije Mlađan Dinkić nakon sastanka stranke u vezi rekonstrukcije Vlade.

"Na primer, Predsedništvo stranke je zaključilo da su Suzana Grubješić i Verica Kalanović dobro radile svoj posao, ali URS neće biti prepreka rekonstrukciji Vlade. Nemamo problem da se povučemo, ako je to ootrebno", rekao je Dinkić i dodao da niko od njih nije tražio da smene ministre.

"Ne tražimo apsolutno ništa od koalicionih partnera i nudimo im sve što žele", rekao je Dinkić novinarima posle sednice Predsedništva URS i podsetio da je Vlada mogla da bude formirana i bez te stranke, ali da su ih pre godinu dana "vukli za rukav" da uđu u Vladu.

(old_image)
Foto: Beta

Predsedništvo će, naveo je Dinkić, predložiti Glavnom odboru URS da bude "zamenjeno 15 državnih funkcionera, koji ne mogu da prate ritam promena".

Sednici Predsedništva prisustvovali su, pored Dinkića, zamenik predsednika Veroljub Stevanović, kao i funkcioneri stranke Suzana Grubješić, Verica Kalanović, Boško Ničić, Miroslav Čučković, Vladimir Ilić, Predrag Marković..

Funkcioner URS-a Miroslav Aleksić izjavio je u nedelju, 14. jula da će ta stranka razmotriti učinak svih svojih ministara i njihovih saradnika u četvratak, 18. jula, na sednici Predsedništva a da će na sednici Glavnog odbora u nedelju, 21. jula doneti konačnu odluku i stav te partije o rekonstrukciji Vlade.

Izvor: Mondo

Pogledajte još