Prekinut štrajk u Luci Novi Sad

Novoizabrani direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev potvrdio je da je postignut dogovor sa predstavnicima sindikata, da Luka od 17 sati radi punim kapacitetom i da su zaposleni na svojim radnim mestima, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Predsednik sindikata u Luci Novi Sad Zvonimir Matković takođe je potvrdio da je došlo do dogovora između sindikalaca i novog rukovodstva u preduzeću.

Matković je rekao da su radnici od novog rukovodstva dobili pismenu potvrdu da neće biti otpuštanja radnika, smanjenja plata i privatizacije Luke, što su bili glavni razlozi stupanja u štrajk.

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Milovančev, koga je Vlada Srbije ovlastila da upravlja Lukom Novi Sad, ušao je u srdeu sa pripadnicima privatnog obezbedjenja u kancelariju direktora Milenka Milivojevića, odakle su ga izbacili i promenili brave.

Smenjeni direktor je tada rekao da je razočaran što je gradska vlast na ovaj način odlučila da preuzme rukovodjenje jednom od najprofitabilnijih novosadskih firmi i ocenio da je po sredi "nasilje nad pravom i pravdom".

Izvor: Beta

Pogledajte još