Kako da se svučete za svog muškarca (pravila iz 1937. godine)

Magazin Life je iskopao izdanje iz 1937. godine u kome je bio objavljen članak o Školi za svlačenje na Menhetnu. Da, to je postojalo, a ovu svojevrsnu akademiju je vodio izvesni Alen Gilbert, menadžer burleske, koji je svoja znanja iskoristio zarad očuvanja bračnog blaženstva svojih sunarodnika. Kako? Učenjem prosečne žene da se skida kao da je pola svetica, pola prostituka.

Gilbert je imao utisak da je nespretnost dobrih supruga u onom senzualno delu njihovih bračnih dužnosti, jedan od glavnih uzročnika visoke stope razvoda. Pod slognom Posvećujem svoju školi svetinji američkog doma, Gilbert je odlučio da pomogne.

Škola, koja je imala i učitelje burleske, ali i žive „primere“ koji su demonstrirali kako pravilno da skinete odeću sa sebe, bila je i više nego uspešna - 48 supruga željnih znanja se prijavilo čak i pre zvaničnog otvaranja. Koliko je to bilo interesantno, govori i činjenica da je za ovo dodantno obrazovanje trebalo izdvojiti 30 dolara - što je bila pozamašna suma u to vreme.

Iako se sa današnje tačke gledišta ovo može da deluje prilično seksistički (zašto nekom nije palo na pamet da nespretnim muževima objasni gde se zapravo nalazi okidač za ženski orgazam?), priličlno je interesantno čuti kakve su to savete dobijale američke gospođe između dva rata!

A sada bez daljeg odlaganja, slede saveti iz 1937. godine o tome kako da se svučete za svog muškarca (da vas ne bi ostavio zbog neke koja se svlači bolje od vas):

1. Uredno svucite haljinu preko kukova i izađite iz nje.

Moderni dodatak: Navucite je pravo preko glave i pretvarajte se da ste duh.

2. Podignite haljinu i savijte je, pa je uredno stavite na stolicu koja je inače prazna. Ovako dobre navike u spavaćoj sobi od ključnog su značaja za bračnu sreću nakon medenog meseca.

Moderni dodatak: Seksi potezom bacite grudnjak na njega. Kada mu grudnjak ostane na glavi, smejte mu se.

3. Skidanje čarapa je prava umetnost. Žene bi trebalo da koriste obe ruke i polako odozgo na dole da svuku čarapu po čarapu, bez mrštenja.

Moderni dodatak: Ostavite čarape na podu kao seksi zmija koja menja svoju košuljicu. Sada nastupa trenutak kada bi trebalo da skinete i svog muškarca! Gilbert je taj deo izostavio.

4. Nežno skidanje čarapa ima dve pozitivne strane u očima vašeg partnera, i mnogo je bolje nego da ih samo svučete naglim potezom. Ekonomski, vaš muškarac je zadovoljan jer nežno skidanje neće pokidati čarapu koju će on kasnije morati ponovo da vam kupi, a romantično, on je zadovoljan gracioznim prikazivanjem nogu svoje supruge.

Moderni dodatak:
3 pozitivne strane savremenog skidanja

  • Sada možete da se skidate kako god želite.
  • Ne morate da se venčate i da imate puno beba da biste imale seks.
  • Muškarci su (uglavnom) shvatili da nije poenta samo u njihovom zadovoljstvu, već i vašem!

Cosmopolitan.rs

Pogledajte još