Odigrana prva kriket utakmica u Srbiji

U sremskom selu Karlovčić, u petak, 5. juna, odigrana je prva kriket utakmica u Srbiji, a velški tim Karmel end distrikt Si-Si pobedio je selekciju Beograda sa 172:107.

Selekcija Beograda sjajno je odigrala svoj prvi meč, izbacivši iz igre ceo protivničkih tim za nepunih 40 overa, što i za daleko iskusnije evropske ekipe predstavlja pravi podvig. 

Predsednik Kriket Saveza Beograda Haris Dajč i kapiten domaće ekipe Nikola Pantelić, uručili su pehar kapitenu pobedničke ekipe Timotiju Abrahamu.

Za igrača utakmice proglašen je Anberiš Sarang, igrač domaće ekipe. 

Prvi viket (izbacivanje protivnika) u istoriji srpskog kriketa uzeo je Haris Dajč, dok je prvo trčanje za domaću ekipu postigao Vladimir Ninković. 

"Od septembra planiramo rad sa mlađim kategorijama, a pravimo i ženski tim. Imamo dogovor sa Britanskom međunarodnom školom da tamo napravimo sekciju, a planiramo i učešće na Evropskom prvenstvu pete kategorije sledeće godine", izjavio je Ninković. 

Utakmicu je pratilo više od 200 posetilaca. Meštani, u vreo dan uz ladno pivo, znatiželjna deca, predstavnici medija, ljubitelji ovog sporta... Dovoljno za početak. Jer, ova utakmica bi trebalo da bude početak kriketa u Srbiji. Predstavnici Beogradskog saveza planiraju mnogo novih akcija. 

Kriket savez Beograda osnovan je početkom godine, a do kraja godine planirano je osnivanje i saveza Srbije. Osnivači su bili gosti IČ-a u Londonu.

(Karlovčić 5. jun 2009.)

Tekst: Dušan Milošević
Foto:
Marko Risović

Pogledajte još