Šarović: Šešelj u oktobru stiže, Srbija će da se diže

Šarović tvrdi da će povratak Šešelja uticati na pad rejtinga naprednjaka.

"Njegov povratak izazvaće veliki potres na srpskoj političkoj sceni. Naprednjaci, odnosno njihovi lideri, svoju popularnost su 18 godina gradili upravo na ideologiji SRS-a, kojeg su se potom potpuno odrekli"
, tvrdi Šarović.

Šarović navodi da su Šešelju zabranjene sve posete, a od juče i privatne, odnosno porodične, koje bi jedino bile moguće ako bi im prisustvovao neko iz Tribunala, ali da je Šešelj „taj uslov odbio jer je diskriminatorski“.

"Interesantno je da se svaki put kad se bliže izbori u Srbiji sprovode restriktivne mere jer se plaše da bi svojim izjavama mogao da utiče na birače"
, naveo je Šarović.

Haški tribunal je za 30. oktobar zakazao izricanje prvostepene presude lideru radikala, koji je optužen za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. U završnoj reči, u martu prošle godine, tužioci su zatražili da bude proglašen krivim i da mu bude izrečena kazna od 28 godina zatvora.

Šešelj, koji se brani sam, zatražio je da bude oslobođen zato što „nema nikakvog osnova“ za osuđujuću presudu. Inače, suđenje lideru radikala počelo je u novembru 2007, posle jednog neuspešnog pokušaja i štrajka glađu optuženog. U pritvoru je od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je Tribunal obelodanio optužnicu protiv njega


Kurir

Pogledajte još