Tadić: Rekonstrukcija kao španska serija, razumem Vučića

Počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Banjaluci da rekonstrukcija Vlade Srbije deluje kao "španska serija" i da razume prvog potpredsednika vlade Aleksandara Vučića jer se, kaže, i on nalazio u sličnoj situaciji.

Tadić je, tokom privatne posete Banjaluci, razgovarao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, ocenivši da se odnosi Srpske i Srbije trebaju produbljivati, kao sto je potrebno da se jačaju veze i nacionalne institucije bez kojih nema postojanja srpskog naroda.

Uvek mi je značajno da se nastavlja saradnja RS i Srbije i nakon jedne, druge, treće vlade. To znači da smo postavili dobre temelje. Važno je graditi nacionalne institucije, a to nije moguće bez saradnje Srpske i Srbije", prenosi Tadićeve reči "Glas Srpske".

Tadić je naglasio da i u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao i u regionu, nedostaju investicije, radna mesta, sugerišući sadasnjim vlastima da fokus stave na to pitanje.

O trenutnoj saradnji Banjaluke i Beograda, bivši predsednik Srbije je rekao da lično prijateljskih relacija između zvaničnika RS i Srbije nema kao što je to ranije bio slučaj, ali da ih treba izgrađivati i da se on u to ne bi mešao.

Tadić je najavio i posetu Sarajevu, Mostaru, Crnoj Gori i Sloveniji.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još