Ilić najavio proveru firmi koje se javljaju na tendere

"Veliki broj tendera, ne samo u Leskovcu već i čitavoj Srbiji namerno se obara što onemogućava normalno i pravovremeno razvijanje gradova u unutrašnjosti" rekao je srpski ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, prilikom posete Leskovcu.

Prema njegovim rečima, do sada bi regionalni putevi u okolini Leskovca bili završeni da nije bilo firmi koje hronično obaraju tendere i onemogućavaju da se ta procedura normalno sprovede.


"To mora da se promeni"
, istakao je Ilić u razgovoru sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, nazvavši takve firme "tašna i mašna preduzećima".

Ilić je obišao nekoliko mesta u okolini Leskovca i upoznao se sa dinamikom realizacije projekata koje podržava Ministarstvo građevine i urbanizma.

On je obećao još devet miliona dinara za završetak radova na vodovodnoj mreži u Žabljanu, kao i izgradnji vodovodne mreže u selima Veliko Trnjane, Šainovac i Presečina.

Prilikom obilaska radova na stambenoj zgradi u Vlajkovoj ulici, koja je izgorela u požaru, gradonačelnik Leskovca je zatražio pomoć od ministra Ilića kako bi do kraja 2014. godine bio završen objekat sa 62 stana za najugroženije Leskovčane.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da lokalna samouprava projektuje cenu ne veću od 400 evra po metru kvadratnom za izgradnju ovih stanova.

"Nadam se da ćemo uspeti da do septembra obezbedimo sredstva kako bi radovi bili nastavljeni", rekao je ministar građevinarstva i urbanizma Srbije.

Ilić je obišao i hram Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica gde mu je uručena zahvalnica za dosadašnji doprinos u izgradnji ovog pravoslavnog objekta.

BLIC

Pogledajte još