Delfini otputovali na SP u Barseloni: Juriš na medalju

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegov tim navikao da bude favorit na velikim takmičenjima, ali da ne oseća pritisak jer uvek teži da bude u samom vrhu.

Navikli smo na breme favorita, kontinuitet medalja je počeo još 2000. godine, tako da je svake godine pritisak sve veći i veći. Mi to ne osećamo, osećamo samo obavezu da damo 100 odsto za Srbiju jer uvek težimo ka tome da budemo u samom vrhu, jer je to neka obaveza", rekao je Savić.

Srbija će od ponedeljka igrati na Svetskom prvenstvu u Grupi C sa selekcijama Australije, Mađarske i Kine.

Zadovoljan sam atmosferom, to su momci koji su od malih nogu zajedno, prošli su kroz mnoge lepe i loše trenutke. Zajedništvo i atmosfera je kvalitet ove ekipe", kazao je Savić.

Na pitanje koja je najveća prednost Srbije u odnosu na druge ekipe, Savić je konkretno odgovorio:

Individualni kvalitet na svim pozicijama. Što se tiče favorita na turniru, smatram da su to, uz nas, Mađarska, Italija, Hrvatska, Crna Gora i "eventualno domaćin", Španija", priznao je selektor Srbije.

Srbija će takmičenje početi u ponedeljak protiv Australije, a Savić je rekao da mnogo zavisi od tog duela.

Treba da se pobedi Australija. Prva utakmica je protiv izuzetno neugodnog protivnika po nas, tako da bi trebalo da budemo fizički i psihički 100 odsto koncentrisani, jer je planirano da se Mađari i mi borimo za prva dva mesta u grupi, tako da će mnogo toga zavisiti od prvog meča", zaključio je Savić.

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović rekao je da je nacionalni tim spreman da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Barseloni osvoji zlatnu medalju.

Uvek postavljamo najviše ciljeve i trudimo se da ih ostvarimo. Pripreme su bile naporne I spremni ulazimo u pohod na zlatnu medalju. Možemo da dođemo do cilja ako pružimo maksimum i zaobiđu nas povrede. Mnogo bi mi značilo da osvojim SP, to je na neki način postala zavisnost, posle prve medalje odmah želite da osvojite novu i tako u krug“, rekao je Pijetlović pred put u Barselonu.

Izvor: Beta, Blic, Novosti

Pogledajte još