Leontina pobednik festivala u Vrnjačkoj Banji

VRNJAČKA BANJA, 6. juna 2009. (Beta) - Prvu nagradu i Gran pri četvrtog festivala zabavne muzike "Banja 2009" u Vrnjačkoj Banji osvojila je Leontina Vukomanović za svoju kompoziciju "Takve kao ja", saopštio je večeras žiri novinara iz 11 redakcija.

Prvu nagradu Leontina je osvojila u konkurenciji 26 izvođača pevajući kompoziciju za koju je tekst napisala Ljilja Jorgovanović.

Druga festivalska nagrada, kao i nagrada za najbolju mušku interpretaciju pripala je mladom i sve popularnijem Željku Vasiću, koji je interpretirao kompoziciju "Kad ti zatreba" za koju je sam napisao tekst i muziku, a uradio aranžman u saradnji sa Strahinjom Đurićem.

Treću nagradu osvojila je Aleksandra Perović, nekadašnja članica grupe "Mobi Dik", pevajući kompoziciju "Sreća i nesreća" za koju je tekst napisao Dragiša Basa, a arandžman Dejan Abdić.

Nagrada za najbolju žensku interpretaciju pripala je Maji Odžaklijevskoj, koja je interpretirala pesmu "Žena s tajnom" Zvonka Nedeljkovića, koju je komponovao i aranžirao Bojan Jeremić, dobitnik nagrade za najbolji aranžman sopstvene kompozicije "Vidi mala" u izvođenju "Koktel benda".

Nagrada za najbolju kompoziciju dodeljena je Vladimiru Grajiću kao kompletnomm autoru pesme "Ljubav na jedan dan" koju je izvela Ana Đorđević.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Ivanu Lekiću za pesmu "Da li je ljubav kriva za to" u izvođenju Irene Petruševske.

Za najuspešnijeg debitanta proglašena je šesnaestogodišnja Hercegnovljanka Iva Kostić, dok je nagrada "Otkriće" pripala Mirjani Kostić.

Hit leta je pesma "Kao da me nema" u interpretaciji debitantkinje Ivane Mrđe, a hit Vrnjačke Banje je pesma "Fališ mi" kraljevačkog "Akapulko benda".

Za najbolju festivalski sastav proglašen je "L.A. bend" iz Lazarevca a za najperspektivniji "Drama Kvin bend".

Nagrada medija pripala je Bojanu Maroviću za kompoziciju "Južno od sreće".

prm/dar

Pogledajte još