Pajtić je odgovoran za donošenje neustavnog Statuta Vojvodine

"Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne pravne pomoći. Ova služba će svakako zadovoljiti pravničku radoznalost i neznanje članova Pajtićevog kabineta, koji su na primeru Razvojne banke Vojvodine te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali da su zaista "giganti pravne misli", navodi se u saopštenju.

Statut Vojvodine, kojeg je 2009. godine usvojila Skupština Vojvodine, a potom potvrdila i Skupština Srbije, nije do sada proglašen neustavnim.

Inicijativu za ocenu ustavnosti pokrajinskog statuta podnela su Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, a javna rasprava o ustavnosti i zakonitosti tog akta održana je 21. maja pred Ustavnim sudom Srbije.

Predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević rekao je na kraju rasprave da će odluka o ustavnosti i zakonitosti Statuta biti doneta najverovatnije u poslednjem kvartalu ove godine.

U saopštenju iz Kabineta gradonačelnika navodi se i da je "svaka ozbiljna pravnička polemika sa Pajtićem nemoguća, budući da se rezultati njihovih poduhvata presuđuju u Specijalnom sudu za organizovani kriminal, ili u Ustavnom sudu".

Bojan Pajtić je doktor pravnih nauka i nastavnik na novosadskom Pravnom fakultetu.

Saopštenje iz Kabineta gradonačelnika izdato je povodom sporenja između Grada i Pokrajine oko preduzeća Dnevnik holding.

Gradske vlasti su u tom saopštenju zatražile da direktorka holdinga Dnevnik Tatjana Brdar bude smenjena jer se svrstala na stranu Pokrajine i tako "uvredila" ostale, većinske akcionare, odnosno Grad i Republiku.

Kurir

Pogledajte još