URS danas odlučuje da li ostaje u Vladi Srbije

Ta stranka je najavila da će članovi vlade Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović na sednici podneti izveštaje o radu u prvih godinu dana rada vlade.

Dinkić, Grubješić i Kalanović će izveštaje o radu predstaviti na otvorenom delu sednice, navodi se u saopštenju.

Nakon sednice Predsedništva URS-a održane u četvrtak, Dinkić je rekao da ta stranka nije prepreka rekonstrukciji vlade i da je sprema da zameni svoje ministre, ukoliko to od njih zatraže koalicioni partneri i taj zahtev obrazlože i argumentuju.

Ne tražimo apsolutno ništa od koalicionih partnera i nudimo im sve što žele", rekao je Dinkić posle sednice Predsedništva.

Dinkić je kazao novinarima i da je Predsedništvo zaključilo da su Grubješić i Kalanović dobro radile svoj posao.

On je napomenuo da ga je Predsedništvo stranke ovlastilo da sa koalicionim partnerima razgovara o sprovođenju rekonstrukcije vlade i da očekuje da će Glavni odbor u nedelju to i potvrditi.

Dinkić je naglasio da ukoliko neko nije zadovoljan radom ministara URS-a, mora to i javno da kaže, da obrazloži, a da oni nemaju problem da se svi povuku, istakavši da do sada niko to od njih nije tražio.

On je rekao da će Predsedništvo predložiti Glavnom odboru da bude zamenjeno 15 državnih funkcionera, koji ne mogu da prate ritam promena.

Stav Glavnog odbora URS-a biće jedini zvanični stav koji će URS zauzeti kada je reč o rekonstukciji vlade, a sve ostalo su lične ocene, želje i stavovi pojedinaca, makar oni bili i članovi Pedsedništva, izjavio je juče portparol URS-a Marko Selaković.

Član Predsedništva URS-a Nebojša Zdravković odbacio je juče napise u medijima da u rekonstruisanoj vladi neće biti URS-a, nazivajući ih spekulacijama i ocenio da je rekonstrukcija vlade interesantna tema za gradjane.

Zdravković je na konferenciji za novinare u Kragujevcu naglasio da "URS neće biti sporan da se izvrši rekonstrukcija, kao što nije ni bio kada se formirala vlada" i najavio ozbiljne razgovore iduće nedelje.

Izvor: Blic

Pogledajte još