Lako i besplatno do opreme za bebu

Za samo petnaestak dana rada, “Beberzica“ već ima nekoliko stotina korisnika.

Portal su 1. jula pokrenule dve mame iz Novog Sada, a namenjen je razmeni bebi i dečije opreme, odeće, obuće, igračaka i svega ostalog što je neophodno mališanima.

Već za ovih 15-ak dana imamo više stotina zadovoljnih korisnika. Prve razmene su obavljene već prvog dana i eto, pokazalo se zapravo da je čitava priča neophodna Srbiji“, kaže jedna od urednica sajta Ivana Vukovac.

Ona podseća i da ovakav vid razmene bebi opreme u Srbiji i regionu dosad nije postojao, osim što je u Beogradu organizovana javna razmena dečje opreme.

Po Ivaninim rečima, ideja o pokretanju sajta nastala je tokom razgovora sa ljudima koji, kao i ona, imaju malu decu i koji nisu imali od koga da pozajme ili naslede opremu za bebe.

Portal je već prvog dana opravdao svoje postojanje jer je usrećio jednog mališana i pomogao njegovim roditeljima da reše problem.

Nama se javila jedna mama iz Zagreba koja je u panici već nekoliko dana tražila igračku koju je njen sin prethodno izgubio. Mališan je rođen ranije i vezao se za neku plišanu mazilicu, magarence“, navodi Ivana.

Toga zaista više nema u prodaji i tako je nekako našla ’Beberzicu’ i javila se nama s tim problemom. Zahvaljujući jednoj novosadskoj porodici koju smo uspeli da kontaktiramo, našli smo to magarence i već u roku od tri-četiri dana dečak je dobio svoju igračku“, kaže ona.

Oduševljena mama je, po Ivaninim rečima, odmah krenula da svojim prijateljima u Zagrebu preporučuje ovaj portal, a oni su to proširili dalje po Hrvatskoj i Bosni. Tako da se za sajt vrlo brzo čulo van Novog Sada i van Srbije.

Sada već imamo korisnike i iz BiH, iz Hrvatske, pogotovo iz Zagreba. Tu postoji mali problem jer je vrlo nezgodno slati odavde poštom. Prosto je vrlo skupo. Između korisnika postoji dogovor da oni šalju autobusom ukoliko je to moguće, pa onda prosto to bude besplatno opet i svi budu zadovoljni“, objašnjava Ivana.

Svakog dana se na sajtu beberzica.rs pojavljuju novi artikli, a jedne večeri je u periodu između 20 i 23 sata obavljeno više od sto razmena, pa se dešavalo da taj portal tokom jednog dana ima i više od 3.000 posetilaca. Sajt ima i svoju grupu na fejsbuku.

Pokretači sajta imaju plan da pored razmene bebi opreme, preko tog portala u budućnosti u gradovima širom Vojvodine, organizuju i javnu razmenu.

Izvor: B92

Pogledajte još