Potvrđeno: Tinejdžerka iz aviona "Azijane" bila živa kada ju je udario vatrogasni kamion (VIDEO)

Je Meng je jedna od 34 kineskih srednjoškolaca koji su krenuli da posete Univerzitet Stanford, odakle je trebalo da odu u hrišćanski letnji kamp u južnoj Kaliforniji

Prema Fukroovim rečima, rezultati autopsije potvrđuju da su uzrok smrti bile “višestruke povrede tupim predmetom” koje odgovaraju onima kakve nastaju kada osobu pregazi motorno vozilo.

U pitanju je bio jedan od specijalizovanih vatrogasnih kamiona koji se nazivaju Vatrogasnim vozilima za spasavanje aviona (ARFF), devojka je pregažena dok je bila u ležećem položaju, a moguće je i da su je pregazila čak dva vatrogasna vozila.

Fukro je saopšio i da je o nalazima lično obavestio rodbinu preminule devojke, koja čeka da preuzme njene posmrtne ostatke, ali ni jednom reči nije hteo da komentariše njihovu reakciju njenih najbližih, koji odbijaju svaki kontakt sa novinarima.

Šefica vatrogasne službe: Vest je poražavajuća

(old_image)

Olupina aviona kraj koje je pronađeno telo je meng Juan, pregaženoi iprekriveno penom za gašenje požara.

Povodom vesti se oglasial i šefica vatrogasne službe San Franciska Džoan Hejs-Vajt, izjavivši da je za njenu službu ova vest “poražavajuća”, ali da ne umanjuje značaj napora koje vatrogasci svakodnevno čine, izlažući svoj život opasnosti kako bi spasli tuđ.

Poginula devojka je bila jedna od 34 kineskih srednjoškolaca koji su krenuli da posete Univerzitet Stanford, odakle je trebalo da odu u hrišćanski letnji kamp u južnoj Kaliforniji.

U udesu aviona je poginula i njena drugarica Vang Linđija (16), dok je treća žrtva udesa, Liu Jipeng (15), od zadobijenih povreda izdahnuo u bolnici.



BLIC

Pogledajte još